Teodora u podohu na Tennis Europe poene

Datum objave: 19.01.2014. // Kategorija: Vesti

Teodora_Ristic

Teodora Ristić je sa 14 godina stigla do polufinala Dvoranskog prvenstva Srbije (do 16) i tako pokazala svoj talenat, ali i hrabrost i samopouzdanje kada se uhvatila, i to veoma uspešno, u koštac sa devojčicama koje su i po dve godine starije.

-Tenis sam počela da igram sa osam godina u Nišu. Treniram na teniskoj akademiji Živković, a trener mi je Vladimir Aranđelović. Osvajala sam titule u kategoriji do 14 godina u domaćoj konkurenciji, ali i u kategorijama kada sam nastupala sa vršnjakinjama do 12 godina. Zabeležila sam i nekoliko uspeha u internacionalnoj konkurenciji, a ovo polufinale u kategoriji do 16 godina je vredno, ako se uzme u obzir da ima tek 14.

Teodora kaže da je ovo državno prvenstvo bilo veoma kvalitetno.

-Imala sam teške mečeve i dala sam sve od sebe kako bih prošla što dalje. Smatram da je ovo polufinale veliki uspeh. Planiram da ovu sezonu, koja je za mene počela dobro, odigram neke međunarodne turnire kako bih dobila bodove za Tennis Europe listu. Cilj mi je da se plasiram što bolje na toj rang listi i, što je najvažnije, podignem nivo svog tenisa.Prevashodno ću nastupati u svojoj kategoriji. Mada, možda ću igrati na par turnira u kategoriji do 16 godina kako bih videla kakav je kvalitet tenisa u starijoj grupi jer ću se sledeće godine opredeliti za turnire šesnaestogodišnjaka - zaključila je Teodora.