Tipsarević donirao 10.000 dolara za ugrožene u poplavama – Srbija maj 2014.

Datum objave: 23.05.2014. // Kategorija: Vesti

TIPSAREVICNALBANDIAN09

Tragedija koja je zadesila Srbiju pokazala je da Srbija ima dušu. Akcija prikupljanja pomoći za nastradale je u punom zamahu, a u tu humanu akciju uključili su se i naši sportisti, posebno naši teniseri i teniserke. Proslavljeni teniski as Srbije Janko Tipsarević je jedan od prvih koji je pokrenuo pravu lavinu i sve više sportista, posebno tenisera, uključilo se u ovu prelepu humanitarnu priču.
Nesebično, krajnje odgovorno , svesan razorne tragedije srpskog naroda, otvorenim srcem, velikim baš kao što je i trenutna borba za živote nastradalih, krenuo je u sakupljanje pomoći. Prve večeri velike tragedije koja je zadesila naš narod kupio je one najnužnije stvari, potrpao u kola i doneo u SC Banjica gde su počeli da dolaze ljudi koji su usred vremenske kataklizme koja je zadesila našu zemlju ostali bez krova nad glavom. Svojim primerom ukazao je na ono što Srbiju i njen narod odvajkada krasi - solidarnost, ogromno srce i želja da se pomogne kada je najpotrebnije.
Janko je svoje aktivnosti nastavio iz dana u dan, angažovanjem u velikom broju humanitarnih akcija u kojima se za žrtve poplava prikupila veliku količinu hrane, odeće, vode... Tipsarević je pored toga, donirao i novčanu pomoć od 10.000 dolara i pokazao da u vremenima koja su teška, kada se Srbija bori s razjarenom prirodom, bez obzira na obaveze, bez obzira na objektivne i subjektivne činioce, na prvo mesto dolazi humanost i saosećanje.
Janko Tipsarević, veliki sportista, ali, ono što je i najvažnije - veliki čovek. Njegovo srce je otvoreno za sve naše ljude, na one koji su ostavili svoje domove bežeći pred nemilosrdnom i razjarenom prirodnom nepogodom.