TK Crvena zvezda Ekipni šampion Srbije 2018. za seniorke

Datum objave: 07.11.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK TAŽ u Nišu održano je Ekipno prvenstvo Srbije za seniorke. Takmičenje je održano po round robin sistemu, a učestvovalo je tri ekipe: TK Crvena zvezda, TK TAŽ i TK Dinamo. Organizator je bio Teniski savez Srbije (TSS).

U prvom delu završnice prvenstva TAŽ je bio bolji od Dinama sa 3:2. Nakon nerešenog ishoda u 4 singla, odlučivao je dubl. Poraženi je išao na Crvenu zvezdu. Ekipa Zvezde je slavila sa 3:2 u ukupnom skoru protiv teniserki iz Pančeva. Singl mečevi su već doneli teniserkama iz Beograda nedostižnih 3:1, pa su u dubl meču igrale rasterećeno. Sa po jednom pobedom su u finale otišle su teniserke TAŽ i TK CZ. 
 
Pobednik je ekipa Crvene zvezde koja je zabeležila obe pobede, drugo mesto pripalo je TK TAŽ sa skorom od jedne pobede i jednog poraza, treće mesto osvojio je tim TK Dinamo sa dva poraza. 

TK TAŽ - TK Crvena zvezda 2:3 (Teodora Ristić -  Aleksandra Stanković 1:6, 2:6, Mija Ljubic - Dina Dudić 6:3, 6:1, Darija Mladenović - Jelena Marjanović 5:7,6:3, 4:6, Natalija Nikolić - Danijela Tomić 4:6, 2:6, dubl: Mladenović,Nikolić - Marjanović,Tomić  6:4, 5:7, 7:5.