Top finale u izdanju Kristiana i Hamada - Letnje prvenstvo Srbije do 16

Datum objave: 26.05.2017. // Kategorija: Domaća scena
Meč finala u muškom singlu do 16 godina na Letnjem prvenstvu Srbije 2017.  poneo je epitet najboljeg i najatraktivnijeg. Za trofej šampiona borili su se treći junior Evrope Kristian Juhas i aktuelni šampion Srbije Dvoranskog prvenstva (do 16), 13- godišnji Hamad Međedović. 
Meč finala za koji su se svi složili da je ravan svakom profi meču turnira iz fjučers serije, čak i jačih profi takmiečnja, pripao je Kristianu rezultatom 6:2, 5:7, 6:2. Kvalitet prikazanog tenisa, zalaganje na meču, žar za pobedom, istinska želja za trijufom oba mladića koji su budućnost tenisa Srbije, pokazuju i dokazuju da je budućnost našaeg tenisa blistava. 
„Ovo je bilo moje treće finale državnih prvenstava i treća sreća. Prethodna dva sam odigrao u mojoj rodnoj Subotici, prvo je bilo Letnje u konkurenciji do 14 kada sam izgubio od Mihaila Popovića koji je odigrao bez greške, drugo je bilo Zimsko do 16 u kome me je pobedio Bodin Žarković i koji je takoše tada odigao sjajan meč. Ove godine nisam učestvovao na Dvoranskom do 16 jer sam imao problema sa srcem, dugo me je to mučilo. Na teren sam se vratio u aprilu, odigrao četvrtfinala Tennis Europe do 16 U Novom Sadu, Pančevu i Skoplju, sada je sve uredu, zdrav sam i ponovo na terenu u punoj snazi. Prezadovoljan sam ovom nedeljom u Beogradu, uslovima koje smo imali na Letnjem prvenstvu u organizaciji TSS, ostvarenim rezultatom, igrom, na kraju i osvajanjem prve titule u ovoj sezoni. Naredno takmičenje imam u Italiji, Tennis Europe do 16 prva kategorija na šljaci, tu mi je cilj da napravim sjajan rezultat, očekujem bar polufinale, dobro ću se pripremiti za taj turnir i verujem u najbolje. U nastavku sezone ono što je sigurno je da ću igrati za reprezentaciju na Letnjem prvenstvu Evrope, a o svemu ostalo još ću sesti sa trenerom Ladislavom Demetrom i doneti odluke kojim putem krenuti, da li ITF takmičenja ili fjučersi, videćemo“ – zaključio je briljantni Juhas koji je u 2016. Prvi put kročio na Tennis Europe takmičenja do 16 godina i od odigranih ukupno 13 turnira, nanizao je šest finala od čega i tri titule. Na Mastersu -  Tennis Europe do 16 osvojio je naslov vicešampiona Starog kontinenta.  
Vicešampion Letnjeg prvenstva Srbije do 16 je aktuelni šampion Dvoranskog prvenstva Srbije do 16, potvrđeni talenat čije vreme tek dolazi, 13- godišnji Hamad Međedović. Prošle nedelje Hamad je učestvovao na Tennis Europe takmičenju do 14 godina u Pieštanu prva kategorija gde je osvojio titulu. 
„Nisam ni očekivao da ću igrati ovo državno prvenstvo jer sam se tek bio vratio iz Slovačke. Ipak stao sam na teren, u prvom kolu sam odmah imao sjajnog protivnika Viktora Jovića, i iz meča u meč sam igrao sve bolje i stigao do finala, u kome sam imao svoje šanse, ali Kristian je bio bolji. Odlazim zadovoljan sa ovog takmičenja koje je bilo odlično, jaka konkurencija i sjajna organizacija. Sada se okrećem novim turnirima, Tennis Europe, zatim i reprezentaciji na Letnjem evropskom, nakon kojeg ću krenuti sa ITF turnirima“ – zaključila je mlada nada našeg tenisa Hamad Međedović koji je u 2017. igrao i finale čuvenog Tennis Europe takmičenja do 14, Tarba u Francuskoj.