Treća Janina titula u nizu

Datum objave: 05.08.2013. // Kategorija: Vesti

jana_bojovic

Jana Bojović, jedan od najtalentovanijih teniserki Srbije u konkurenciji do 14 godina, trenutno trećeplasirana na dsržavnoj rang listi u ovoj kategoriji, u proteklih mesec dana ne zna za poraz.

Posle trijumfa u Novom Sadu I Somboru, na turnirima do 14 I 16. godina, protekle sedmice ostvarila je izuzetan uspeh i na evropskoj sceni. Na turniru, iz kalendara Tennis Europe do 14 godina, koji se održao u teniskom klubu “Vasil Levski” u centru Sofije, Jana je osvojila treću titulu za redom.

U konkurenciji preko 70 devojčica iz više evropskih zemalja: Bugarska, Nemačka, Rusija, Italija, Izrael... Bojovićeva je bila postavljena za četvrtof nosioca. U finalu se sastala sa najboljom makedonskom igračicom Marijom Elenovom. Talenat i velika upornost Janu su doveli do trijumfa rezultatom 6:1, 3:6, 6:1.

“Ne brojim pobede i titule, već jednostavno izađem na teren i igram tenis. Izuzetno sam zadovoljna reketima Wilson i kompletnom opremom “ Beosporta”. Odličnu pripremu za tutnir u Sofiji odradila sam na Zlatiboru u teniskom klubu “Springs” - rekla je 14-godišnja Čačanka, koja ove nedelje učestvuje na turniru u konkurenciji do 16 godina iz kalendara Tennis Europe u Podgorici.