Treći trofej u nizu za seniorke TC Novak

Datum objave: 17.06.2022. // Kategorija: Domaća scena
Ekipni šampionat Srbije u konkurenciji seniorki 2022. održan je u protekloj nedelji , a obeležila ga je nova dominacija članica TC Novak, kao i broj učesnika, čak 14 timova, što je izuzetan podatak koji ohrabruje i govori o tome da je oživljen kult ekipnih prvenstava države, takmičenja koje je oduvek bilo izuzetno važno, cenjeno i posebno u srcu svakog igrača. 
Treću godinu u nizu šampionski pehar Ekipnog prvenstva Srbije 2022. za seniorke krasiće vitirinu TC Novak. Aktuelne šampionke do odbrane trona stigle su pobedom u finalu nad ekipnom TK Crvena zvezda (Beograd) 4:0 (Bojana Klincov – Tamara Čurović 5:7 predaja, Elena Milovanović – Tamara Malešević  6:1, 6:2, Lola Radivojević – Bojana Marković 6:2, 6:0, Iva Šepa – Lana Petković 6:2, 6:1). 
 
U prvom kolu ekipa TC Novak bila je slobodna, u drugom kolu savladan je tim TK Partizan 4:0, zatim u polufinalu istim rezultatom TK Dril i na kraju domaćin finala Zvezda. 
Na putu do naslova vicešampiona TK Crvena zvezda takođe je u prvom kolu bila slobodna, u drugom kolu savladan je tim TA Player zone 3:1 i u polufinalu TA Tipsarević 3:2.  
 
“Srećni, ponosni, ispunjeni. Treća titula u nizu, novi naslov ekipnog šampiona države bez izgubljenog meča govori o velikom radu, kvalitetu, zalaganju i srcu naših devojaka, kojima ovaj trofej znači mnogo i koji im daje novi motiv i snagu za turnire koji slede na njihovim individualnim takmičenjima u nastavku sezone. Sva ta nasmejana lica, radost, zajednišvo i vrhunska atmosfera u timu pokazatelj su jakog kolektiva iza kojeg stoji jedinstven duh, stoji ljubav prema klubu koji je kuća svih nas u kojoj provodimo najveći deo svog vremena i u kojoj svi dišemo kao jedan za isti cilj i za istu radost. Hvala devojkama što su se odazvale i odigrale fantastično, maksimalnim zalaganjem i bez greške, iako imaju zgusnut raspored turnira i puno obaveza, timski duh je jači od svega i to je ono što krasi i našeg Novaka najboljeg tenisera u istoriji koji nas je i okupio i tu svoju energiju pretočio u sve nas, energiju jednog tima gde smo svi za jednog jedan za sve. Idemo dalje” - rekao je nakon pobede Boris Bošnjaković glavni trener ženskog seniorskog tima TC Novak.