Trijumf Elene i Kristiana - Letnje prvenstvo Srbije 2017. do 16

Datum objave: 25.05.2017. // Kategorija: Domaća scena
Završeno je Letnje prvenstvo Srbije 2017.  u konkurenciji do 16 godina, koje se odigralo na terenima Teniskog saveza Srbije (Tadeuša Košćuška 63a) u Beogradu. 
Zlatni trofeji namenjeni novim šampionima Srbije otišli su u ruke Elene Milovanović (devojčice) i Kristiana Juhasa (dečaci). 
U ženskom finalu snage su odmerile dve devojke koje su obeležile ovo takmičenje, kako u singlu tako i dublu. Dubl partneri, velike drugarice, Elena Milovanović i Mihaela Đaković ukstile su rekete u borbi za naslov najbolje u Srbiji u konkurenciji do 16 godina. Meč je obeležila velika borba, atraktivni poeni i velika želja za trijufom kod obe takmičarke, a pobedu je odnela Elena rezultatom 7:5, 0:6, 6:3. 
Elena i Mihaela su nakon singla i kratkog odmora, odigrale i finale dubla u kome su stigle do titule savladavši par Mina Obradović – Tijana Nikolić 6:1, 6:2. 
Za pobedničko postolje u muškoj konkurenciji borili su se 3. junior Evrope Kristian Juhas i aktuelni šampion Srbije Dvoranskog prvenstva (do 16), 13- godišnji Hamad Međedović. U izuzetnom atraktivnom i meču koji je ravan svakom profi meču turnira iz fjučers serije, čak i jačih profi takmičenja, do pobede je stigao Kristian rezultatom 6:2, 5:7, 6:2. Kvalitet prikazanog tenisa, zalaganje na meču, žar za pobedom, istinska želja za trijufom oba mladića koji su budućnost tenisa Srbije, pokazuju i dokazuju da je budućnost našaeg tenisa blistava. Meč polufinala između Hamada i Vanje Dobrnjca koji je u sredu prekinut zbog kiše, završen je takođe danas (četvrtak), pobedio je odneo Hamad rezultatom 6:2, 5:7, 6:3. 
U muškom dublu do slavlja su stigli Lazar Milićević i Luka Stefanović koji su u finalu pobedili par Dragutin Mitrić i Dušan Kostić 6:3, 6:2.