Trijumf Novaka u Melburnu

Datum objave: 30.01.2012. // Kategorija: Vesti

Najbolji teniser planete i Srbije Novak Đoković odbranio je tron na gren slem turniru u Melburnu.
Srpski reprezentativac je u epskom finalu Otvorenog prvenstva Australije 2012. u pet setova pobedio Španca Rafaela Nadala - 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5. Ovo je Novaku treća pobeda na Otvorenom prvenstvu Australije.

Novak – teniski bog
Novak Đoković je do nedelje 29. januara 2012. godine bio teniski kralj planete. Sada nosi titulu teniskog Boga.
Vladao je planetom Zemljom, a sada vlada Univerzumom. U epskom finalu, na Rod Lejver Areni u Melburnu, on i podanik mu Rafael Nadal, ispisali su novu istoriju belog sporta.
U skoro šestočasovnom teniskom obračunu u kome je viđen božanski tenis, po treći put u karijeri, Novak je osvojio pehar namenjen najboljem od najboljih na prvom gren slem samitu sezone - 
5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5.
A za taj trofej na startnoj liniji se našlo 128 tenisera uz jednu jedinu želju – da se domognu pehara. Na kraju, dva Titana našla su se u Areni pred 16.000 onih koji su imali priliku i čast da se nađu na tribinama,
ali i preko milijardu ljubitelja tenisa nastanjenih na “trećem kamenu od Sunca” i ovu borbu gledali preko tv ekrana.
Borba je bila, ma to se rečima ne da opisati. U tom dvoboju viđeno je sve ono što ovaj sport čini tako posebnim. Ali, čemu dalja priča. Oni koji su taj okršaj videli, koji su mu prisustvovali, povlašćeni su.
Oni drugi, uskraćeni su za doživljaj, za svu lepotu sporta sublimiranu u tih, skoro šest časova neviđenih iskušenja dvojice istinskih majstora.
Uspehu najboljeg tenisera planete, od sada s titulom teniskog Boga, neizmerno smo se radovali mi Srbi.
Čestitkama nacije pridružuju se, naravno, predsednik TS Srbije, Vuk Jeremić, počasni predsednik TSS Slobodan Živojinović, članovi UO TSS na čelu s predsednikom Toplicom Spasojevićem.