TSS škola tenisa za decu sa posebnim potrebama

Datum objave: 08.07.2014. // Kategorija: Vesti

TSS2

Teniski savez Srbije nastavlja sa zanimljivim i, pre svega, atraktivnim akcijama kada su u pitanju najmlađi žitelji zemlje. Najnoviji sadržaj ponuđen ovih dana od strane TSS je organizacija akcije naučimo tenis koja je uključila i decu sa posebnim potrebama, zajedno s njihovim roditeljima. TSS ovu akciju sprovodi u saradnji sa Milošom Popovićem (predsednik udruženja "Posebni asovi") na čiju se ideju i inicijativu pristupilo ovom projektu.

"Prošle godine dobio sam 1500 dolara pomoći od Georgetown International Relations Association - neprofitne organizacije uspostavljena na mom fakultetu Georgetown Univerziteta u Vašingtonu. Uz pomoć tog novca i donacije roditelja dece sa posebnim potrebama, koji su članovi organizacije "Princeton Special Sports" u kojoj sam bio ja volonter, kreirao sam ideju za teniski kamp za decu sa autizmom. Ugovor koji je moje udrženje sklopio sa "Republičkim udrženjem Srbije za pomoć osobama sa autizmom" je omogučilo da se počne prijava dece sa kamp i da se krene sa samom realizacijom ovog projekta u saradnji sa Teniskim savezom Srbije. Udruženje me je takođe povezalo sa nastavnikom fizičkog za decu sa posebnim potrebama, Vladimirom Vukovićem, koji vodi sa mnom kamp - rekao je Popović.

TSS1

Sadržaj koji je prezentiran u kampu svakako je korak više u ionako značajnom doprinosu koji TSS posvećuje deci. Uključivanje teniske organizacije u ovakve programe je ne samo čast i obaveza, već i poseban način razmišljanja, kao i stalna potreba da se što više dece animira, zavoli ovaj sport i, posle kratke obuke, nastavi da se bavi ovim sportom.

Dakle, cilj TSS je jasan - uključiti što više dece u trenažni proces i pokazati da tenis nije elitistički sport, već sport dostupan svima.

Prvi dan ove akcije koja će svakodnevno trajati tri nedelje u Impuls holu na Novom Beogradu gde je smešten TSS, a koja uključuje decu s posebnjim potrebama, pokazao je da, bez razlike, treba da učestvuju u svim segmentima života.

TSS je posebno ponosan što je upotpunio dnevni sadržaj ovih mališana i podelio vreme i s decom i sa njihovim roditeljima.