U BEOGRADU ODRŽANA PONOVLJENA SEDNICA REDOVNE SKUPŠTINE TSS 2018.

Datum objave: 23.06.2018. // Kategorija: Domaća scena
Ponovljena sednica redovne skupštine Teniskog saveza Srbije održana je u svečanoj sali TC "Novak" (Tadeuša Košćuška 63a, Beograd) u subotu (23.06.2018) u jedinstvenoj i konstruktivnoj radnoj atmosferi, uz prisustvo delegata teniskih klubova svih regiona. Skupštinu je vodio Predsednik ovog najvišeg organa Saveza  Milan Jerinkić.
 
Izveštaj o radu TSS za 2017. godinu podneo je Predsednik TSS i UO TSS Mr. Mirko Petrović. Svi izveštaji primljeni su bez dodatnih diskusija, jednoglasno. Svi izveštaji su bili dobro pripremljeni, analitični i jasni, podjednako dobri, koncizni i precizni pa je Skupština završena u veoma kratkom roku.
 
Dnevni red je bio sledeći:
 
- Usvajanje zapisnika sa prethodne sednice;
 
- Usvajanje izveštaja o radu TSS u 2017. godini;
 
- Usvajanje izveštaja o realizaciji programa koji se finansiraju iz javnih sredstava;
 
- Prihvatanje revizorskih izveštaja o utrošku budžetskih sredstava u 2017. godini;
 
- Usvajanje finansijskog izveštaja za 2017. godinu;
 
- Usvajanje izveštaja NO za 2017. godinu;
 
- Usvajanje izveštaja odbora (stručni, takmičarski, trenerski, sudijski,
 
 veteranski);
 
-Razno  
 
 Preko 50% klubova iz cele Srbije poslalo je svoje delegate koji su za nepuna dva sata sve tačke dnevnog reda usvojili jednoglasno. Skupština je protekla u izuzetno konstruktivnoj i pozitivnoj atmosferi, iznešene su nove ideje (organizacija tenis 10 škola i pripreme reprezentativaca širom Srbije udruženim snagama klubova domaćina i samog TSS, organizacija čelendžer turnira kako muškog tako i ženskog..) čijom realizacijom bi došlo do boljeg rada klubova, regiona i novom procvatu tenisa u Srbiji.
 
U toku samog zasedanja Skupštine TSS završeno je finale Letnjeg prvenstva Srbije 2018. u konkurenciji do 14 godina za dečake. Na kratko napravljena je pauza zasedanja Skupštine kada su finalistima (Luki Jovanoviću i Branku Đuriću) i trećeplasiranom (Nikoli Zekiću) sa Prvenstva Srbije pehare uručili Predsednik TSS Mr Mirko Petrović i Predsednik Skupštine TSS Milan Jerinkić.