Viktorija Viktora

Datum objave: 26.12.2013. // Kategorija: Vesti

 

 

drzavno_do_12_decaci4

 Na terenima Impuls hola u Beogradu održano je državno prvenstvo Srbije u konkurenciji do 12 godina za sezonu 2014.

Kod dečaka odigran je veliki broj izjednačenih i neizvesnih mečeva, u istom ritmu protekao je I finalni susret. U borbi za trofej našli su se Goran Životić I Viktor Jović. Do viktorije Viktor je stigao rezultatom 3:6, 7:6(4), 6:1.

 U polufinalu Životić je savladao Lazara Milićevića 6:1, 6:1, dok je Jović bio bolji od prezimenjaka Uroša Jovića 7:6(3), 6:1.

sampion_Viktor_Jovic

Singapur – Beograd, via Dubai, pa titula


Viktor Jović je osvojio titulu prvaka za 2014. godinu na Dvoranskom prvenstvu Srbije održanom u “Impuls Holu” na Novom Beogradu. Interesantan je put kojim je mališan stigao do Beograda.

Rođen 24. januara 2002. godine, tenisom je počeo da se bavi u Singapuru, gde mu je otac poslovno boravio.

- Počeo sam da igram tenis u Singapuru kada sam napunio četiri godine. Sada sam u Dubaiju, gde mi otac radi i tamo treniram šest puta nedeljno, a imam i kondicione pripreme tri puta nedeljno. Za sada uspevam da uskladim školu i obaveze na sportskom polju.

Viktoru je ovo najveći uspeh, ali namerava da nastupi i na letnjem prvenstvu.

- Kada se završi školska godina dolazim iz Dubaija u Srbiju u junu gde ću provesti tri meseca, a možda ću nastaviti da živim u Srbiji, a tata bi ostao u Dubaiju. Na neki način sam navikao na visoke temperature u Dubaiju, gde je sada blizu 40 stepeni Celzijusa, a leti je i 50. Dnevne obaveze u školi mi se završavaju oko 15 časova, zatim završavam zadatke, a uveče treniram, naravno napolju, ali su u to doba dana temperature vazduha podnošljive.

Viktoru je uzor  Novak Đoković.

- Voleo bih da moj tenis bude kao Novakov. Jednostavno, nema slabog mesta u njegovoj igri. Svaki udarac je doveden do perfekcije, kondicija mu je fantastiučna, borbenost, samopouzdanje, ma, sve je vrhunsko...

Viktor je svojom igrom istakao i kandidaturu za dres sa grbom Srbije i sigurno je da će biti jedan od uzdanica reprezentacije u kategoriji dvanaestogodišnjaka.

finalista_Goran_Zivotic2


Kada se ne iskoriste šanse ode titula


Goran Životić je izgubio finalni meč u tri seta. A imao je dve meč lopte koje, na svoju žalost, nije iskoristio. Naravno, u tenisu svoje šanse moraš da dovedeš do dobitka, inače...

- Propustio sam priliku, mogao sam i morao ovaj meč da dobijem. Ne bi mi bilo toliko krivo da nisam imao priliku, ali šta da se radi. I to je neko iskustvo koje će mi dobro doći. Kažu, na greškama se uči. Nadam se da će ovakvih propusta biti mnogo manje u budućnosti.

Goran je rođen 14. januara 2002. godine, a tenis je počeo da igra sa pet godina u sportskom društvu Partizan iz Žarkova. Sada mu je daleko lakše jer su mu roditelji otvorili teniske terene i sada trenira u TK Adventage. Finale Dvoranskog prvenstva Srbije je samo nastavak odličnih rezultata.

- Prošle godine, u Puli, na svetskom prvenstvu za desetogodinjake, osvojio sam prvo mesto. Sada sam takođe došao do završnice na prvenstvu Srbije i moja želja je da nastupim za reprezentaciju na prvenstvu Evrope.

Goran je učenik OŠ Miloš Crnjanski i za sada bez velikih napora uskladio je učenje i sport. Nikad nije zadovoljan postignutim. Svestan je da u tenisu samo rad i odricanje donosi uspeh.

- Za sada, moj najbolji, zapravo, najsigurniji udarac je dvoručni bekhend. Mnogo, zaista mnogo moram da radim na sebi kako bih napredovao. Ambiciju imam, samopouzdanje takođe, a samo radom, toga sam svestan, mogu postići nešto u tenisu. Koliko sam ambiciozan? Mnogo, a istovremeno sam s obe noge na zemlji.

Goran zna tenis i zna koliko može. Tu svoju ambiciju želi da pretvori u nešto opipljivo, da je pretoči u uspeh. A za to ima “štofa”.