ZAVRŠEN MOZZART OPEN 2010.

Datum objave: 20.06.2010. // Kategorija: Vesti

 

 

OLEKSANDAR NEDOVJESOV IZ UKRAJINE POBEDNIK INTERNACIONALNOG TENISKOG TURNIRA

„MOZZART FJUČERS 2010” U BEOGRADU

U revijalnom delu finala Inspektor Blaža nadjačao Zorana Kesića!

 

 20. jun 2010. Beograd – Pobednik četvrtog Mozzart Fjučersa je Oleksandar Nedovjesov iz Ukrajine koji  je u finalnom meču odigranom na teniskim terenima SC Olimp savladao Dušana Lajovića iz Srbije sa 2:0 (6:4, 6:2). Mozzart Open 2010. je postao tradicionalni internacionalni „fjučers“ koji četvrto leto za redom ugošćava mlade tenisere iz zemlje i inostranstva. Takmičari su se borili za vredne ATP poene i nagradni fond od 10.000 dolara.

 „Veoma sam zadovoljan ali i iznenađen jer nisam očekivao da ću doći do finala. Zadovoljstvo je još veće jer sam osvojio titulu i u dublu sa Aleksenkom, takođe iz Ukrajine. Ovo mi je prvi turnir na šljaci ove sezone, bio sam umoran, ali sam dao sve od sebe i trijumfovao“, rekao je nakon pobede dvadesettrogodišnji Ukrajinac koji je u glavni žreb došao iz kvalifikacija.  

 Dušan Lajović, drugi finalista i peti nosilac Mozzart fjučers turnira kaže da je bio zadovoljan svojom igrom tokom turnira, ali ne i u finalu. „Nervozno sam ušao u meč, protivnik je to iskoristio, napravio brejk, a ja do kraja nisam uspeo da nađem rešenje da se vratim u meč“, izjavio je Lajović, koji za nekoliko dana puni dvadeset godina.

 „Veliko nam je zadovoljstvo što već četvrtu godinu podržavamo ovaj internacionalni turnir, koji iz godine u godinu postaje sve posećeniji i značajniji. Mladi teniseri upravo na turnirima poput Mozzart fjučersa osvajaju svoje prve ATP poene, afirmišu se i spremaju za međunarodnu karijeru. Sigurni smo da kroz ovakvu stratešku podršku turniru doprinosimo razvoju mladih talenata i ukupnom razvoju sporta u Srbiji“, rekao je Zoran Šuput, direktor marketinga kompanije Mozzart nakon uručenja pehara finalistima.

 Posebno interesovanje je vladalo za meč koji je odigran uoči zvaničnog finalnog meča. Dugo najavljivani okršaj „dva ljuta rivala“ Inspektora Blaže i Zorana Kesića završen je Blažinom pobedom. On je, kako je već najavio, „nabio furiozni tempo“, iznurio pobednika i savladao ga sa 4: 2 u gemovima. „Da smo igrali duže, sigurno bih se zagrejao. Zahvaljujem se roditeljima i svima koji su me podržali. Veliki je uspeh doći do finala, a zna se da u finalu nema lakih protivnika“ diplomatski je izjavio Kesić nakon poraza. Blaža se takođe zahvalio Kesićevim roditeljima i dodao: „Zahvaljujem se i svojim roditeljima i svim roditeljima koji su danas na turnir doveli svoju decu jer je tenis najvažnija sporedna stvar na svetu... posle fudbala i žena“.