Završen Trofej grada Beograda by Champions Bowl

Datum objave: 10.07.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Jubilarni turnir „10. Teniske Nade“ za devojčice i dečake u konkurenciji do 9, 11 i 13 godina održan je od 3. do 9. jula 2017. godine u TK Haron u Beogradu. 
To je bio izborni turnir za svetsko finale Champions Bowl, koje će se odigrati od 16. do 23. septembra 2017. u Umagu u Hrvatskoj. 
Turnir u TK Haron je nivoa Masters Champions Bowl za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Republiku Srpsku. 
U sve tri konkurencije finalisti su se plasirali na finalni turnir u Umagu.
 
Teniski savez Beograda podržao je ovo takmičenje, tako da se on prvi put naziva Trofej grada Beograda, što je dalo lepu novu dimenziju ovom 
uglednom i već tradicionalnom turniru. Kompanija Vilson obezbedila je sportske nagrade, a turnir je sudio Veljko Vasić. 
Pobednici turnira u konkurenciji do 9 godina dobijaju vajld karte za Smrikva Bowl 2018.
 
Pobednici 10. Teniskih Nada do 9 godina su Matija Brajkov i Dušica Popovski, oboje iz Srbije.  Dušica (Srbija, TK Dinamo Pančevo) je u neizvesnom meču pobedila Ivu Lakić iz Crne Gore (TK Eminent Podgorica) 4:2, 3:5, 7:2, dok je Matija (TK Spartak Subotica) 
pobedio Makedonca Samuila Čestovalieva 4:1, 4:0. Treće mesto su osvojile teniserke Srbije Valentina Šuvirdjonkova (TA Elite Novi Sad) i Nina Krstić (TK TAŽ Niš), odnosno kod dečaka takođe srpski teniseri Vanja Nikolić i Milan Medarević.
Pobednici utešnog turnira su Filip Đokić (Bosna i Hercegovina, TK Sol Brčko) i Gala Ivanović, dok su drugo mesto osvojili  Stevan Subotički (TK Gem Smederevo) i Aleksandra Đokić (Reket klub Beograd). Najboljima je pehare uručio Milan Slavković, predsednik Teniskog saveza Beograda.
 
Pobednici 10. Teniskih Nada – Trofeja Beograda by Champions Bowl do 11 godina su Mia Ristić (Srbija) i Marko Maksimović (Bosna i Hercegovina). 
Mia je u finalu pobedila Taru Kurepu (SAD) 6:1, 6:0, dok je Marko posle iscrpljujuće borbe pobedio Novaka Ivanovića (Srbija) 6:3, 5:7, 10:7.
Treće mesto su osvojili Jana Premović i Milica Popovski, a kod dečaka Marko Mrdak i Milan Matović, svi iz Srbije.
Pobednici utešnog turnira su Vuk Kruščić i Sofija Usak, a drugo mesto su osvojili Damjan Stojković i Milana Matić.
 
Radomir Tomić (Republika Srpska - Bosna i Hercegovina) je pobednik 10. Teniskih Nada do 13 godina – Trofeja grada Beograda by Champions Bowl. Tomić je u finalu pobedio Luku Takumija Štulu (Japan/Srbija) 6:1, 6:1.
Kod devojčica su se u finale plasirale Anja Petković (Srbija) i Lara Stojanovski (Srbija), ali finalni meč po dogovoru sa organizatorom nije odigran.
Treće mesto su osvojili Ognjen Gajić (Srbija) i Tadej Mihajlović (Srbija), odnosno Tijana Ćurčin (Srbija) i Hristina Ljuba (Srbija) kod devojčica.
Pobednici utešnog turnira su Nikola Lulić (Srbija) i Una Brkić (Srbija), dok su 2. mesto osvojili Marko Mrdak (Srbija) i Jana Premović (Srbija).