Želim da ponovo osvojimo Salataru!

Datum objave: 11.01.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

NOVI SELEKTOR DEJVIS KUP REPREZENTACIJE SRBIJE NENAD ZIMONJIĆ OPTIMISTA PRED MEČEVE NAŠEG NACIONALNOG TIMA

 

Prvi radni dan na mestu selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić je dočekao u Sidneju, gde u tandemu sa Viktorom Troickim igra u konkurenciji dublova na ATP turniru u ovom gradu. Uporedo sa planovima za proboj u završnicu ovog takmičenja, naš majstor belog sporta kuje taktiku i za meč prvog kola Svetske grupe protiv Rusije, koji Srbiju čeka od 5. do 7. februara u Nišu.

- Naš cilj u Dejvis kupu je jasan. Želim da ponovo osvojimo "Salataru"! Verujem da u najjačem sastavu možemo svakog da pobedimo, bez obira na podlogu i da li igramo kod kuće ili u gostima. Naravno, najvažnije je da igrači budu zdravi. Imamo odličnu atmosferu timu, dugo godina smo svi zajedno, i daćemo sve od sebe počev od tog susreta sa Rusima, pa u svakom narednom duelu. Još je rano da kažem sa kojim ćemo timom u februaru izaći na teren, a konačnu odluku doneću odmah posle Australijan opena, mada do 24.1. treba da prijavim ekipu - kaže Zimonjić.

Nenad će uporedo igrati na ATP turu i obavljaće ulogu selektora. Takođe, biće i igrač u nacionalnom timu, po potrebi.

- Igraću i dalje na ATP turu, ako bude potrebno u nekim mečevima odigraću dubl za reprezentaciju. Uostalom, zato sam i prihvatio funkciju igrač-selektor. Biće tesko u nekim situacijama, ali ću svakako raditi ono što je najbolje za tim.

Zimonjić je otkrio i širi spisak igrača na koje računa, kao i deo stručnog štaba.

- Imaću dvojicu teniskih trenera u reprezentaciji. To će biti Dušan Vemić i Jovan Savić, koji će biti od velike pomoći kako bismo sve uskladili. Reprezentaciju ćemo činiti: Đoković, Troicki, Lajović, Tipsarević, Krajinović, i ja. Na širem spisku će biti Đere, Tepavac, Milojević, Zekić, Krstin, Kecmanović, Bozoljac. Sastav će zavisiti od trenutne forme, rezultata, podloge, kao i rasporeda turnira koji igrači imaju.

Nenad je već bio igrač-selektor dve godine, tako da ova uloga nije nova za njega.

- Bio sam na selektorskom mestu u Dejvis kupu, ali i kada smo učestvovali na ekipnom takmičenju u Diseldorfu više puta. To iskustvo će mi sigurno puno pomoći. Drago mi je da imam podršku i poverenje od svih reprezentativaca. Imam puno iskustva i jako dobro poznajem naše igrače, što će biti od velikog značaja za naše dalje uspehe - zaključuje Zimonjić.

Prvi meč na kom će Nenad Zimonjić da vodi Dejvis kup reprezentaciju Srbije ove godine biće održan od 5. do 7. februara protiv najbolje selekcije Rusije, u Sportskom centru "Čair" u Nišu.