ŽIKIĆ, CVETANOVIĆ I CVETKOVIĆEVA ŠAMPIONI REGIONA

Datum objave: 28.10.2020. // Kategorija: Domaća scena
U Nišu se na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) proteklog vikenda igralo Prvenstvo Teniskog saveza istočne Srbije (TSIS) u konkurenciji tenisera i teniserki do 18 godina. 
 
Titulu šampiona je poneo Nikola Cvetanović, teniser Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša. Nikola je u finalu bio bolji od klupskog druga Uroša Jovića (TAŽ) i meč završio sa 2:1 (3/6, 6/0, 6/4). Treće mesto su osvojili Mateja Milošević (TAŽ), odnosno Luna Urso (TAŽ) i Mina Milosavljević u konkurenciji teniserki. 
 
Paralelno sa ovim prvenstvom u Zaječaru se igralo PRVENSTVO TSIS u konkurenciji tenisera i teniserki do 14 godina. Do šampionske titule su stigli Aleksandar Žikić (TAŽ) i Anastasija Cvetković (TAŽ). Oboje su do titule stigli bez izgubljenog seta, a dominaciju niške akademije na prvenstvu regiona su potvrdili Jevrosima Mitić (TAŽ), koja je bila druga, trećeplasirana Darija Ilić (TAŽ) i trećeplasirani Andrija Petrović (TAŽ) i Ognjen Milenović (TAŽ). 
 
Teniseri niške akademije su u nedelji za nama bili zapaženi i na međunarodnoj sceni. Nikola Jović (TAŽ) je stigao do titule na sportskim igrama mladih u Sarajevu. Na istom takmićenju Anja Stanković (TAŽ) je osvojila vicešampionsku titulu. Stefan Skobelev (TAŽ) je na ITF turniru u Budimpešti osvojio titulu u dublu, radi se o konkurenciji do 18 godina.