Zimsko prvenstvo Srbije 2012. u dvorani za dvanaestogodišnjake

Datum objave: 22.12.2011. // Kategorija: Vesti

Bodin Žarković najbolji
Zivorad_Vasic_clan_UO_TSS_i_sampion_drzave_do_12_Bodin_Zarkovic2
Pobednik zimskog prvenstva Srbije u dvorani za dečake do 12 godina je član TK Partizan Bodin Žarković. On je u finalu bio bolji od Mihajla Drobnjakovića iz TK Spin – 6:1, 6:4. Treće mesto podelili su Bendzama Karim (TK Spartak) i Mihailo Popović (TK Partizan).

Ovo prvenstvo okupilo je 60 mladih tenisera, nada Srbije u ovom sportu. Mečevi u “Impuls Holu” na Novom Beogradu obilovali su uzbudljivim borbama i kvalitetnim mečevima. Dečaci su pokazali da imaju ono nešto što je potrebno teniserima, a na njima je da to nešto radom pretvore u potreban kvalitet. U svakom slučaju Srbija već sada ima nekoliko “klinaca” koji bi mogli da naslede Novaka, Janka, Viktora, Nenada...

- Bio sam malo iznenađen pomeranjem termina, nije bilo vremena da se priviknem na teren, ali sam brzo ušao u udarac i osetio podlogu. Nisam baš najbolje igrao, ali sam prolazio, a u finalu sam odigrao promenljivo, prvi set jako dobro, u drugom sam popustio, ali sam ipak uspeo da na kraju trijumfujem. Imao sam i težak žreb. Konkurencija je bila jaka. U drugom kolu sam igrao protiv Juhasa, u četvrtfinalu sam se susreo s Gažom, a u polufinalu s Mihajlom Popovićem. Baš sam se istrošio, pa sam bio pomalo umoran u finalu. Sada ću malo da se odmorim, a onda, polovinom januara, učestvujem na prvenstvu Srbije u kategoriji do 14 godina – kaže pobednik turnira Bodin Žarković.

- Zadovoljan sam kako sam odigrao ceo turnir, pa i finale, mada sam izgubio. Svidela mi se podloga, odgovara mi i brzo sam se navikao. U finalu, Bodin je bio bolji i zasluženo je pobedio. Prvi set sam odigrao stegnut, u drugom sam se opustio i bilo je bolje. Ovo finale će me motivisati da još bolje i više radim. Treniram u TK Spin a dva puta I u TK Grin set. Počeo sam da igram sa 6,5 godina - kaže Drobnjaković.

Drobnjakovic_Zarkovic_Popovic_Karim22
- Zadovoljan sam igrom iako mi je bilo malo čudno što je prvenstvo za 2012. godinu igrano ovakop rano, u 2011. Prvi meč mi je bio malo neobičan, ali sam se, hvala Bogu, brzo privikao. Očekivao sam da ću pobediti na ovom turniru, ali koleno me malo boli, pa mi je ta povreda smetala da pružim svoj maksimum. Ako se oporavim igraću i državno do 14 godina – kaže za sajt TS Srbije Karim Bendzama.

Mihailo Popović je član TK Partizan. Zaustavljen je u polufinalu od svog klupskog druga i pobednika Bodina Žarkovića.

- Iskreno, nadao sam se da ću pobediti na ovom prvenstvu. Zadovoljan sam nastupom, mada sam zaustavljen u polufinalu. U svaki meč ulazim s namerom da pobedim, optimista sam uvek I u svakom trenutku. Imao sam veoma težak žreb u tom gornjem delu. Treniram pet puta nedeljno po dva časa i dva puta imam kondicione treninge. Za razliku od mojih druugova, ja neću igrati na prvenstvu do 14 godina. Tek mi je jedanaest, ali sledeće godine ću sigurno igrati i sa starijim uzrastom.

zarkovic_na_terenu

Pehare za prva dva mesta i diplome, koje je obezbedio TS Srbije, kao i prigodne poklone predao je dečacima član UO TSS Živorad Vasić, direktor hotela “Kontinental”, a sponzori ovog prvenstva bili su  Wilson”, “Grand motors” , “Imlek” koji je svakom učesniku dao i po majicu sa logom jednog od najuspešnijih brendova Srbije i Izdavačko preduzeće “Laguna”.

drobnjakovic_na_terenu2