20. Gren slem titula Novaka Đokovića, šesti trijumf na Vimbldonu

Datum objave: 11.07.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Veći od večnosti! Novak Đoković je lider svetskih rekorda, lider kluba sportskih besmrtnika, lider svetske istorije “belog sporta”.  Naš nacionalni heroj kome kliče ceo svet osvojio je 20. gren slem titulu u karijeri. Do najmoćnije stranice u knjizi njegovog teniskog I sportskog bivstvovanja Novak je stigao na Vimbldonu, pokorivši zelene terene hrama “belog sporta” šesti put u karijeri, u sedmom finalu londonskog gren slema, 30 finala gren slema u karijeri. 
U finalu za šesti zlatni trofej Vimbldona Đoković je savladao Italijana Matea Beretinija 6:7(4), 6:4, 6:4, 6:3. Bio je to sudar beogradskih ATP šampiona iz 2021. u kome je neimar zlatne istorije svetskog tenisa još jednom dokazao da je najveći teniser ikada, od kako je ovaj sport ugledao svetlost dana. 
Zlatni šampion veći od večnosti nastavio je fantastičan niz trijumfa u tekućoj sezoni, gde je osvojio tri gren slema u nizu i gde ga samo trofej US Opena deli od zlatnog slema u kalendarskoj godini. Pre US Opena Novak će se za zlato Srbije boriti na Olimpijskim igrama u Tokiju koje startuju 23. jula. 
 
Čudesni Novak nastavlja svoj čudesni put gradeći staze večnosti!