Arhiva vesti - Sve vesti

Letnje prvenstvo Srbije 2021. konkurencija do 18 godina - TK Zlatibor Springs

Datum objave: 04.06.2021. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Zlatibor Springs održava se Letnje prvenstvo Srbije 2021. u konkurenciji juniorki i juniora do 18 godina iz kalendara Teniskog saveza Srbije. 

žreb kvalifikacija juniori ovde

glavni žreb singla juniorke ovde

glavni žreb singla juniori ovde

raspored mečeva 10. jun 2021. ovde

žreb ženski dubl ovde

žreb muški dubl ovde 

obaveštenje o dublovima ovde


Cipiripi kup za radost dece

Datum objave: 01.06.2021. // Kategorija: Domaća scena
Teniski klub “Elita 2018” iz Inđije bio je domaćin turnira pod nazivom Cipiripi kup crvenog niova za najmlađi uzrast i takmičare. Učešće je uzelo 32 igrača u konkurenciji do osam godina iz Beograda, Novog Sada, Bečeja, Pančeva, Šida, Inđije…
Na terenu je vladala spektakularna atmosfera, uz mnogo sadržaja za decu koji su omogućili prijatelji kluba. Pored teniskih akcija na terenu, mališani su imali i druge vidove zabave uz mađioničara, revijalne mečeve, ali i degustaciju pice (Maria Partel) i Cipiripi slatkiše. 
Roditelji su uživali uz degustaciju najboljih vina Vinarije Zvonko Bogdan i najuksnijih sireva Inđijske firme Select Milk.  
U okviru samog takmičenja prikazani su sjajni mečevi i borba glavnih aktera, a pobedio je Ljubičasti tim.  
“Posebno se zahvaljujemo specijalnom gostu Dejan Vukojičiću kordinatoru za dečiji tenis u Srbiji i selektoru reprezentacije do 12 godina koji je dodelio nagrade najboljim igračima Đuri Koturu i Filipu Ivanoviću. Svi učesnici su dobili vredne poklone od kompanija Silbo, Sportvision, Megaplast i od Srpske Pravoslavne Crkve. Po rečima gostiju Cipiripi kup je bio najbolji i najposećeniji Crveni turnir u poslednjih 5 godina u Srbiji. “Elita” tim obećava da će sledeći biti još lepši i bolji” – zaključio je domaćin takmičenja i predsednik kluba Milan Kotur. 
 

UTR za novu šansu, za budućnost

Datum objave: 31.05.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Mnoštvo noviteta po pitanju turnira i takmičenja na letnjoj teniskoj sceni Srbije. Jedan od njih je i taj da je Teniski savez Srbije potpisao ugovor sa kompanijom UTR – Universal Tennis rating sa kojom će sarađivati na dva nivoa – kroz organizaciju UTR turnira u našoj zemlji (dva muška i dva ženska), drugo svi turniri koji se igraju u Srbiji i boduju kako za našu rang listu kao i za ATP, VTA, ITF i Tennis Europe rang listu, boduju istovremeno i za UTR listu. Na ovaj način svi igrači koji igraju turnire u Srbiji dobiće i UTR rang. UTR rang je veoma važan za tenisere koji odluče da studiraju u SAD jer omogućava Univerzitetima da procene kvalitet igrača i ponude im stipendije za školovanje.
 
UTR turniri u Srbiji na programu su početkom jula, odnosno oktobra 2021. turniri se igraju se za novčane nagrade, a pravo učešća imaju igrači koji imaju određeni UTR rang. 
Tematiku UTR-a pojasniće nam Bojana Berbari, direktor marketinga ove organizacije.
“Misija Universal Tennis Ratinga je povezivanje i razvoj sporta uz inovativne događaje i globalno digitalno tržište usredsređeno na igru zasnovanu na nivou. Univerzalna platforma za teniski angažman zasnovana je na osnovu UTR rejtinga, najtačnijeg sistema rejtinga tenisa u singlu i dublu na svetu. Universal Tennis pruža alate i rešenja kako bi UTR ocena postala relevantna i vredna za igrače, trenere i organizatore u njihovim lokalnim teniskim zajednicama. Univerzalni tenis stvara mogućnosti i puteve za igrače iz celog sveta, u svim fazama života, da pronađu bolje mečeve i dožive zabavnije i fleksibilnije tenisko iskustvo. Idite na MiUTR.com da biste se prijavili, aktivirajte profil igrača i pridruži se globalnoj teniskoj zajednici” – ističe Barabara.
 
Šta je UTR ocena, kako funkcioniše i zašto je važna? 
 
“Testiran širom sveta više od jedne decenije, ocena UTR-a je osnova naše misije da osnažimo sve da uživaju u igri i podstaknemo njihovo poboljšanje. To je broj (a ne rangiranje) između 1 i 16,5 koji pruža najtačnije merilo nivoa veštine igrača. Svaki teniser sveta može besplatno da ima UTR rejting.  Algoritam ocenjivanja ima očekivani ishod za OBA igrača za svaki meč na osnovu dobijenih igara. Tri glavna faktora određuju UTR rejting igrača:  1. Razlika između UTR rejtinga konkurentskog igrača, 2. Procenat osvojenih igara u poređenju sa očekivanim ishodom, 3. Aktuelnost odigranih mečeva, sa najnovijim ponderisanim većim. Ali ima još ... UTR ocena takođe uzima u obzir format meča, konkurentnost i pouzdanost ocene protivnika.  Mnogo je blagodati dobijanja UTR rejtinga, uključujući praćenje i analizu vašeg napretka, pronalaženje lokalne igre zasnovane na nivou i širenje teniskih veza putem univerzalnog tržišta tenisa”.
 
Recite nam nešto više o turnirima UTR PRO TENNIS TOUR i dajte nam više detalja o PTT Evropa. 
 
“UTR Pro teniska turneja zvanično je započela 1. januara 2021. godine, sa trogodišnjim angažovanjem od preko 20 miliona američkih dolara da globalno podrži tenis novčanim nagradama, podrškom mesta, tehnologijom, logistikom i prilikama za takmičenje. Universal Tennis je vlasnik i organizator UTR Pro teniske turneje (PTT), odgovoran za svoja pravila i propise, Kodeks ponašanja, format turnira i srodna streaming i komercijalna prava. UTR Pro teniska turneja je započeta da bi kreirala razvojnu turneju. Sa manje događaja i znatno smanjenim novčanim nagradama, ambiciozni profesionalni igrači sve su se više mučili u potrazi za svojim snovima. Radeći sa domaćinima organizatorima i nacionalnim Federacijama, Universal Tennis pruža dodatne i besplatne mogućnosti da pomogne igračima u usponu i široj teniskoj zajednici. PTT Europe će predstaviti do 40 događaja (muškaraca i žena) na odabranim mestima širom Evrope 2021. godine. PTT turniri su već bili domaćini u Španiji, Rumuniji, Bugarskoj, a još događaja sledi u Danskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji”.
 
Kako otvoriti Universal Tennis račun i prijaviti se za turnir. 
 
“Muški igrači moraju imati UTR od najmanje 12,5 i biti izvan prvih 200 PTT plasmana. Žene moraju imati minimalni UTR od 9,7 i biti izvan prvih 200 PTT plasmana. Igrači rangirani od 1 do 200 ili izvan najboljih 2000, biće prihvaćeni samo sa “vajld kartom” koju je odobrio UTR. Pun PTT rang možete videti na MiUTR.com/ptt” – zaključila je gospođa Berbari.
 
 

Vukomanović šampion Super 4 u Zaječaru

Datum objave: 31.05.2021. // Kategorija: Domaća scena

Teniski klub AS Timok bio je domaćin turnira Super 4 iz kalendara Teniskog saveza Srbije u konkurenciji dečaka do 16 godina. 

Šampionski pehar osvojio je Todor Vukomanović koji je u finalu finalu posle velike borbe savladao Nikolu Jovića 3:6, 6:4, 6:4. U polufinalu Todor je pobedio Nikolu Lulića 3:6, 6:3, 6:2, dok je Jović bio bolji od Petra Ćertića 7:6(6), 7:5. 


Milici Super 4 u Knjaževcu

Datum objave: 31.05.2021. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Magnet u Knjaževcu održan je turnir iz serije Super 4  iz kalendara Teniskog saveza Srbije u konkurenciji devojčica do 16 godina. 

Pobednički pehar u singl konkurenciji osvojila je Milica Popovski koja je u finalu savladala imenjakinju Milicu Martinović 6:0, 6:4. 

U dubl konkurenciji trijumf je zabaležio par Milica Popovski - Jana Radivojević. One su u finalu bile bolje od dubla Milica Martinović - Sofija Krstić 6:4, 6:1. 


Čačak - Tennis Europe konkurencija do 12 godina

Datum objave: 30.05.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Tennis Point u Čačku održava se Tennis Europe turnir u konkurenciji devojčica i dečaka do 12 godina. 

glavni žreb singla devojčice ovde

glavni žreb singla dečaci ovde

dubl žreb devojčice ovde

dubl žreb dečaci ovde

 


Đurić vicešampion u Podgorici

Datum objave: 29.05.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniski as Srbije, reprezentativac i državni šampion 16- godišnji Branko Đurić osvojio je naslov vicešampiona singla na ITF turniru za juniore održanom u Podgorici. Kao peti nosilac u finalu nakon velike borbe zaustavljen od prvog nosioca ovog takmičenja, predstavnika Crne Gore Petra Jovanovića 6:7(8), 6:7(3). 

Branko je u poslednje tri nedelje odigrao tri ITF takmičenja, za 17 dana nanizao 15 mečeva singla od kojih 14 pobeda, dve titule i jedno finale. Trenutno je na 229. mestu ITF juniorske liste i očekuje ga novi skok.


Karte za ATP turnir Belgrade Open 2021 (29. maj 2021) – za takmičare TSS

Datum objave: 29.05.2021. // Kategorija: Domaća scena
Poštovani takmičari, 
 
Teniski savez Srbije i Teniski centar Novak obezbedili su besplatne karte za ATP turnir Belgrade Open 2021. za dan 29. maj 2021. koje će dobiti prvih 100 takmičara Teniskog saveza Srbije koji se sa takmičarskom legitimacijom TSS za 2021. pojave na pultu pod nazivom Ticket pick up. Pult je smešten na okretnici autobusa 24 i 79 u sklopu sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“. 
Samo prvih 100 takmičara koji dođu do pulta Ticket pick up Belgrade Opena 2021. biće u mogućnosti da dobije karte (1+1), za sebe i jednog pratioca, što znači biće podeljeno 200 karata. 
 
 
 

Pisarić vicešampion u Čakovecu

Datum objave: 28.05.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniski as Srbije, 15 - godišnji Aleksa Pisarić osvojio je naslov vicešampiona na ITF juniorskom takmičenju održanom u Čakovecu (Hrvatska). Juniorski reprezentativac i Dvoranski šampion Srbije 2021. u borbi za tron zaustavljen je od prvog nosioca, Amerikanca Itana Kvina 6:2, 6:2. 

Pisariću je finale u Čakovecu treće u sezoni 2021. Prethodna dva je odigrao u Nišu i Skoplju gde je takođe pružio briljantne partije i takmičenja završio na pobedničkim postoljima. U 2020. Aleksa je osvojio Tennis Europe trofej u Novom Sadu u konkurenciji do 16 godina. 


Teniska akademija Živković iz Niša protekle nedelje bila je izvanredan domaćin Letnjeg prvenstva Srbije 2021. u konkurenciji do 14 godina za devojčice i dečake. 

Pobednički pehar namenjen najboljoj teniserki Srbije Letnjeg šampionata 2021. osvojila je Dušica Popovski koja je u finalu savladala Stelu Džimović 6:0, 6:2. U polufinalu Dušica je pobedila Teodoru Kostović 7:6(4), 5:7, 6:3, dok je Stela bila bolja od Tare Aleksić 5:7, 6:4, 6:3. 

Kod dečaka naslov šampiona Srbije na Letnjem prvenstvu 2021. bez izgubljenog seta osvojio je Ognjen Milić. Tokom celog takmičenja Milić je protivnicima u pet mečeva prepustio samo 12 gemova. U borbi za tron Milić je salvadao imenjaka Ognjena Jagrovića 6:3, 6:3. U polufinalu Milić je bio bolji od Đorđa Dimitrijeva 6:0, 6:3, dok je Jagrović pobedio Aleksu Oparnicu 7:6(5), 6:4. 

Domaćin je finalistima i treće plasiranim obezbedio vredne nagrade: 
prva mesta - vaučeri u iznosu od 15000 dinara za HEAD opremu
druga mesta - koturovi žica za reket MSV
treća mesta - sportska oprema u iznosu od 6000 dinara
Svi igrači učesnici turnira dobili su majicu i za svaki meč po dve boce vode.
 
Bravo!