Arhiva vesti - Sve vesti

Marko na tronu

Datum objave: 12.01.2014. // Kategorija: Vesti

Mladi teniser Srbije Marko Miladinović popeo se na tron na Božićnom turniru iz Tennis Europe kalendara u konkurenciji do 14 godina koji je održan na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu. 

Miladinović je bio postavljen za petog nosioca. U polufinalu Marko je bio bolji od sedmog kosturaša, Lukasa Tomića iz BiH 6:3, 6:2, dok je u finalu savladao petog nosioca, zemljaka Bodina Žarkovića 6:1, 6:7(3), 6:2. 


Kraljica Olga

Datum objave: 12.01.2014. // Kategorija: Vesti

OLGA_I_TEODORA

Mlada i velika nada srpskog tenisa, 12-godišnja Olga Danilović, koja iza sebe do sada ima pregršt trofeja, u svoju bogatu kolekciju dodala je i novi pehar, osvojen na Bizicnom turniru iz Tennis Europe kalendara u konkurneciji do 14 godina. Turnir je održan na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu od 6. do 12. januara 2014. 

Danilovićeva je bila postavljena za drugog nosioca, u polufinalu je savladala Rumunku Gloriju Mihu 6:3, 6:0, dok je u finalu bila bolja od zemljakinje, trećeg nosioca Teodore Ristić 6:4, 6:2. 

Olga je nedavno, na američkoj turneji osvojila Kup Amerike u konkurenciji do 12 godina gde su učestvovale devojčice iz celog sveta. 


Šampionka - Sara Grubač iz kvalifikacija do trofeja

Datum objave: 11.01.2014. // Kategorija: Vesti

sara_grubac

Mlada, izuzetno talentovana i veoma uspešna teniserka Srbije 16 - godišnja Sara Grubač popela se na pobedničko postolje ITF turnira Belgrade Open, 2014, Girls 18 G5 koji je odigran na terenima TK Crvena zvezda ( 6. do 11. januara 2014). Sara je ovaj turnir započela u kvalifikacijama gde je odigrala tri meča, a zatim šampionski pohod nastavila kroz glavni turnir gde je nanizala još pet pobeda.

U polufinalu Sara je savladala sedmog nosioca  iz Italije Federiku Gardelu 6:4, 7:6, dok je u borbi za trofej snage odmerila sa predstavnicom Hrvatske Ninom Alibalić. Kod vođstva Grubačeve 6:4, 2:2 četvrti nosilac Nina predala je ovaj susret. 

Sara je rođenja 13. jula 1997. godine, a tenis je počela da igra i trenira kada je napunila šest godina u Partizanu. Sada je u TK Marlen, a trener joj je Branislav Jevremović. Pohađa Sportsku gimnaziju u Beogradu i za sada uspeva da “izmiri” obaveze u školi i na tenisu.


Počinje prodaja karata za meč Srbija – Švajcarska

Datum objave: 10.01.2014. // Kategorija: Vesti

MEČ PRVOG KOLA SVETSKE GRUPE DAVIS CUPA 2014. ( SRBIJA – ŠVAJCARSKA 31.01 – 02.02. 2014, SPENS, NOVI SAD)

OFFICIAL_DRAW_01

Prvi dan takmičenja ( 31. januar) igraju se dva singl meča. Prvi singl meč počinje u 14 časova, drugi odmah po završetku prvog.

Drugi dan takmičenja (01. februar) igra se dubl meč sa početkom u 15 časova.

Treći dan takmičenja (02. februar) igraju se dva singl meča. Prvi singl meč počinje u 13 časova, drugi odmah po završetku prvog. 

Karte za meč prvog kola Svetske grupe Davis cup takmičenja između selekcija Srbije i Švajcarske moći će se kupiti od 13. januara 2014. na prodajnim mestima kompanije Eventim i online kupovina putem interneta

sve informacije o prodajnim mestima Eventima možete naći na sajtu:

 

www.eventim.rs

 

Deca starija od tri godine takođe moraju imatu kartu, dok deca mlađa od tri godine mogu ući bez karte, ali da sede u krilima roditelja.

 

Cene pojedinačnih karata su:

 

Parter i zelena tribina na istoku

Petak 1500,00 rsd

Subota 1000,00 rsd

Nedelja 1500,00 rsd

 

Narandžasta sedišta na istoku i zapadu

Petak 1000,00rsd

Subota 800,00rsd

Nedelja 1000,00rsd

 

Terasa na zapadu

Petak 800,00rsd

Subota 600,00rsd

Nedelja 800,00rsd


Dvoransko prvenstvo Srbije u konkurenciji do 16 godina

Datum objave: 10.01.2014. // Kategorija: Vesti

 

 

 Na terenima “Impuls hola” u Novom Beogradu od 13. do 17. januara održaće se Dvoransko prvenstvo Srbije u tenisu (konkurencija do 16 godina), za dečake i devojčice rođene 1998. godine i mlađe, za 2014. godinu. Prijavljeno je 80 tenisera u muškoj i 73 teniserke u ženskoj konkurenciji.

Kvalifikacije kod dečaka počinju u subotu 11. januara, a kod devojčica dan kasnije (12. januara). Prvi dan glavnog turnira za dečake je ponedeljak 13. januara, a za devojčice 14. januara. Finalni meč za dečake predviđen je za 16. januar, a za devojčice dan kasnije – 17. januar.

Za glavni turnir pravo učešća stekli su 24 najbolja tenisera i 24 teniserke po rang listi objavljenoj 30. 12. 2013. godine. Po četiri igrača i igračica izboriće se za glavni turnir kroz kvalifikacije, a isto toliko tenisera i teniserki (po četiri) dobiće vajld karte.

Nosioci u muškoj konkurenciji su: (1) Aleksandar Nedeljković (TK Spens - Novi Sad), (2) Aleksa Petrović (TK C. zvezda), (3) Luka Trifunović (TK TAŽ – Niš), (4) Nikola Arsić (TK TAŽ – Niš), (5) Vladimir Jovanović (TK Trim – Bgd), (6) Nemanja Matić (TK VAJTSTAR), (7) Veljko Radenković (TK TAŽ), (8) Đuro Opačić (TK Đukić – Bgd).

Kod devojčica nosioci su: (1) Ivana Cvijetić (TK C. zvezda – Bgd), (2) Anđela Šebrek (TK Topako – Bgd), (3) Teodora Ševo (TK Elit – N. Sad), (4) Isidora Živković (TK C. zvezda), (5) Milica Milijanović (TK Gem 8 – Bgd), (6) Teodora Golubović (TK Palilula – Bgd), (7) Jasmina Moskovljević (TK C. zvezda), (8) Janja Kovačević (TK Klasiks – Beograd).

Direktor turnira je Aleksandar Bolić.


Ukoliko želite da volontirate u toku Dejvis kupa (Srbija - Švajcarska, 31.1. - 2.2.2014, prvo kolo Svetske grupe) u Novom Sadu (Spens) možete se prijaviti na mail volonteri@teniskisavez.com tako što ćete poslati Vaš CV, kao i fotografiju (za akreditaciju).

Sektori za volontiranje:

Logistika - od 25.1. do 2.2.2014.

Protokol - od 31.1. - 2.2. 2014. (moguće i dva dana u toku nedelje)

Press - od 26.1. do 2.2. 2014.



Sportski pozdrav!

SRECNA NOVA GODINA!!!

Datum objave: 31.12.2013. // Kategorija: Vesti
TSS_NOVA2014

Finalistkinje Dvoranskog državnog prvenstva do 12: Anđela i Sofija

Datum objave: 27.12.2013. // Kategorija: Vesti

Anđela se ne zadovoljava postignutim

andjela_vidovic

Anđela Vidović je rođena u Subotici 26. jula 2002. godine, ali je prve korake, teniske, napravila u TK ŽAK u Somboru. Sada je u Subotici i radi s trenerom Ladislavom Demeterom. Kako sama kaže “već pet godina trenira” i raduje se uspesima, ali...

- Nisam nezadovoljna. Polufinale je uspeh i za sada sve ide nekako po planu. Jedva čekam nastavak sezone.

Anđela trenira četiri puta nedeljno po jedan sat, naravno ima i kondicione pripreme, ali joj to ne smeta da napravi ravnotežu kada su u pitanju škola i tenis.

- Učenica sam osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj u Subotici i za sada sam napravila dobar balans u učenju i treninzima. Za predstojeću sezonu još nisam napravila plan. Želja mi je da dobro igram i da osvojim što više turnira.

Mlada Subotičanka ima uzor i za razliku od većine vršnjaka i vršnjakinja želela bi da igra kao Viktorija Azarenka. Po sopstvenim rečima jača strana njene igre je forhend, a svesna je da mora popraviti bekhend i kretanje. Uporna i vredna, sigurno je da će u tim svojim nastojanjima uspeti.

 

sofija_djunisijevic


Sofija kao Kolos


Sofija Đunisijević, rođena Čačanka, svet je ugledala 3. jula 2002. godine. Šest godina kasnije uzela je reket u ruke i opasno se zaljubila u teniski sport. Članica je TK Kolos iz rodnog mesta. Pokazala je talenat, pokazala je da voli da radi, uči. I rezultati su pristigli. A to je tek početak.

- Prošle godine sam igrala polufinale u kategoriji do 10 godina, sada sam ponovo stigla do polufinala u kategoriji do 12 godina i ne žalim se na uspeh, ali moram bolje. Svakako ću igrati na državnom do 12 godina na otvorenim terenima. Jedva čekam taj turnir. Mislim da mogu još bolje.

Na Dvoranskom prvenstvu Srbije osvojila je treće mesto. Tvrda podloga joj nije baš omiljena.

- Volim zemljane terene. Tu sam počela, na njima se osećam najsigurnije. Moj omiljeni udarac, s kojim najčešće i osvajam poene, je bekhend. Svesna sam da moram još mnogo da radim na forhendu, kako bih imala ujednačene te osnovne udarce.

Sofija, baš kao i svi mladi teniseri ima svog uzora, a to je – zna se - Novak Đoković.


Finalisti Dvoranskog državnog prvenstva do 12: Lazar i Uroš

Datum objave: 26.12.2013. // Kategorija: Vesti

Lazar_Milicevic

Lazar sanja reprezentaciju


Lazar Miličević je podelio treće mesto na Doranskom prvenstvu Srbije za 2014. godinu. Rođen 30. juna 2002. godine sa šest godina je počeo da se bavi tenisom i to u Leposaviću, na Kosovu. Sada je u Kraljevu gde pohađa školu i, naravno, trenira.

- Za sada moj trening se svodi na to da četiri dana po dva sata u nedelji igram tenis, što znači da radim na tehnici i isto toliko vremena posvećujem kondicionim pripremama. Moj trener je Boris Prelević. Za sada sam zadovoljan kako igram i kako napredujem.

Lazar je nastavio sa dobrim igrama koje je nagovestio na takmičenjima desetogodišnjaka.

- Najveći uspeh mi je trijumf u kategoriji desetogodišnjaka prošle godine, kao i drugo mesto koje sam osvojio ove godine u istoj konkurenciji. Sa osvajanjem trećeg mesta na ovom prvenstvu na neki način sam nastavio sa uspešnim igrama. Nadam se, iskreno, da ću imati kontinuitet i nadalje, a voleo bih i da još napredujem. Plan mi je da nastupim u reprezentaciji, mislim da me je ovaj uspeh približio dresu sa grbom. U planu mi je i učešće na letnjem prvenstvu Srbije gde se nadam da ću napraviti još jedan korak napred.

Lazaru je uzor Novak Đoković. Najviše se uzda u forhend, a svestan je da mu je servis slabija strana i da će u narednom periodu više pažnje posvetiti tom početnom i veoma važnom udarcu.

Uros_Jovic


Uroš bi da igra kao Nole i Del Potro

Uroš Jović se u polufinalu namerio na pobednika turnira i prezimenjaka Viktora. Držao se dobro u prvom setu, a kada je uzgubio u tajbrejku kao da se predao. Samopouzdanje je nestalo, otpora kao da nije bilo. Šta se to desilo?

Ne znam tačno šta se dogodilo. Osećao sam da više nemam snage, a protivnik je stekao samopouzdanje. Što bi se teniskim žargonom reklo “opustio je ruku”. Ipak, zadovoljan sam postignutim. Moglo je bolje da sam ja dobio taj prvi set...

Uroš je rođen u Pirotu 11. februara 2002. godine i sa 6,5 godina počeo je da igra i trenira tenis.

- Treniram tri puta nedeljno u TK Pirot, a kada ne idem na turnire vikendom se spremam na Teniskoj akademini Živković. Pohađam šesti razred i za sada sam dobro rasporedio vreme i za učenje i za treninge. Za sada mi je forhend najjači udarac, a trebalo bi da više radim na servisu.

Uroš ima dva uzora, Noleta i Argentinca Del Potra. Od svakog bi uzeo po nešto. Od Del Potra svakako forhend, od Novaka sve ostalo.

Ambicije tenisera iz Pirota je da uđe u reprezentaciju, da igra Kup Srbije i, naravno, da ima više uspeha na prvenstvu Srbije na otvorenim terenima.


Kraljica Teodora

Datum objave: 26.12.2013. // Kategorija: Vesti

drzavno_do_12_za_devojcice_za_2014

Dvoransko prvenstvo Srbije u konkurenciji do 12 godina za takmičarsku 2014. održano je na terenima Impuls hola u Beogradu.

Kod devojčica trijumfovala je Teodora Vujičić. U ženskom finalu snage su odmerile Vujičićeva i Milana Vulin, a do trijumfa stigla je Teodora rezultatom 6:1, 2:6, 6:4.

 U polufinalu Vujičićeva je savladala Anđelu Vidović 6:2, 6:2, dok je Milana bila bolja od Sofije Đunisijević 6:1, 6:1.

sampionka_Teodora_Vujicic


Teodora san pretvorila u javu


Teodora Vujičić je stigla do najvišeg stepenika. Osvojila je prvo mesto na Dvoranskom prvenstvu Srbije. Uspeh o kome je sanjala i san koji se ostvario.

- Da, sanjala sam da stignem do ove titule i san mi se ostvario. Zaista lep poklon za Novu godinu. Nije bilo lako. Naprotiv. Mojoj drugarici i suparnici u finalu sve čestitke. Odlučile su nijanse, a te nijanse su krasile moju igru. Naravno da sam prezadovoljna.

Teodora je rođena u Beogradu 28. jula 2002. godine, a svoje prve teiniske korake napravila je u TK Oazi. Sada je članica TK Kolonijal, a trener joj je Dejan Vukojičić.

-Ovaj uspeh mi je omogućio da igram za reprezentaciju Srbije, to mi je velika čast. Predstoje nam borbe na ekipnom prvenstvu Evrope gde su nam ambicije da stignemo što dalje. Pobeda na ovom prvenstvu mi je pokazala da mogu mnogo. Želim da nastavim sa uspešnim igrama i uz ETA turnire jedva čekam i prvenstvo države na otvorenom. Doduše, zbog mog načina igre više volim tvrde terene, ali kako sada dolazi sezona turnira na zemljanim podlogama mislim da ću se brzo adaptirati.

Teodora smatra da joj je glavno oružje forhend. Sa tim udarcem napada, a svesna je da mora popraviti bekhend. A uzori?

-Pre svih Novak Đoković i Serena Vilijams.

Milana_Vulin


Sve (ni)je bilo muzika

Milana Vulin je rođena u Pančevu 31. marta 2002. godine. Prve teniske korake napravila je u TK Pančevo, a sada je članica TK Dinama. Učenica je OŠ Jova Jovanović Zmaj, a istovremeno pohađa i muzičku školu. Svestrana, uz to i odlična učenica, sa sve peticama. Biće teško odlučiti se šta žrtvovati kada dođe vreme, tenis ili muziku?

- Ja nemam dileme. Izabraću svakako tenis. Mada, moram priznati da i muziku mnogo volim i da sam na mukama, ali ipak tenisu dajem prednost. Uživam i u jednom i u drugom, ali sam svesna da muziku, kada dođe vreme, moram da otpišem.

Milana obožava Novaka Đokovića, njegov je veliki fan i prosto mu se divi.

- Uživam da ga gledam dok igra. Toliko je raznovrstan, dominantan...Želim da igram kao on, ali sam svesna koliko odricanja i rada moram da ugradim da bih uspela. Moj najjači udarac je bekhend, na forhendu moram da radim, da ga pojačam.

Milana se raduje nastupima za reprezentaciju koje slede. Unapred uživa u druženju sa vršnjacima. U planu su joj nastupi na turnirima iz programa ETA i nastupu na letnjem prvenstvu Srbije. Što se tiče finalnog meča smatra da su odlučile sitnice.

- Praktično, meč je prelomilo par lopti, tačnije, jedan gem. U najvažnijim trenucima meča ja sam odigrala dekoncentrisano. “Prodala” sam par lopti i to je to. Mislim da ću iz ovog poraza izvući određena saznanja i nadam se da takav meč i takvu priliku neću propustiti.