Arhiva vesti - Sve vesti


Konferencija_za_medije_tenis_Srbija_10

NIS Dejvis kup selekcija Srbije u press centru Kombank Arene održala je pre-draw konferenciju uoči meča polufinala Svetske grupe 2013. u kome će ugostiti reprezentaciju Kanade.

Konferencija_za_medije_tenis_Srbija_01

Srpski tim u sjajnoj atmosferi izašao je pred sedmu silu gde su izneli viđenje meča, ali i kako teku treninzi i dani uoči samog okršaja sa Kanadom. 

Konferencija_za_medije_tenis_Srbija_07

"Izuzetno sam zadovoljan početkom priprema. Teren je fantaštično pripremljen i igrači rade punom parom. Vredno smo trenirali do sada i potrudićemo se da i narednim danima bude tako. U dobroj atmosferi dočekujemo Kanadu. Zahvaljujemo se Teniskom savezu Srbije na sjajno odrađenom poslu i uslovima koje su nam omogućili za rad i pripreme", rekao je selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović.

Konferencija_za_medije_tenis_Srbija_05

Reprezentativac Srbije Janko Tipsarević rekao je da mu se povratilo samopuzdanje u igri i dodao da veruje u dobar rezultat protiv Kanade.

 "Od turnira u Sinsinatiju mnogo se bolje osećam na terenu. Povratilo mi se samopuzdanje i mnogo bolje igram. Od tog turnira zaista vise sebe ulažem i pokazujem da želim pobedu, igram agresivnije. Verujem da ću se tako vratiti u vrh, kao i da će Srbija zabeležiti dobar rezultat protiv Kanade" - rekao je Tipsarević.

Konferencija_za_medije_tenis_Srbija_06

Konferencija_za_medije_tenis_Srbija_03

Konferencija_za_medije_tenis_Srbija_02

Konferencija_za_medije_tenis_Srbija_04



Janko i Zimonjić trenirali u Kombank Areni

Datum objave: 08.09.2013. // Kategorija: Vesti

NIS DEJVIS KUP REPREZENTACIJA SRBIJE KRENULA SA PRIPREMANA ZA MEČ SA KANADOM

Tenis_davis_cup_Srb_Kanada_trening__06

Počele su pripreme za polufinale Svetske grupe Dejvis kupa 2013. u kome će selekcija Srbije ugostiti tim Kanade u Kombank Areni od 13. do 15. septembra 2013. godine. Teren na kome će se u Kombank Areni igrati meč je spreman i prvi trening su danas (08.09.2013) odradili NIS Dejvis kup reprezentativci Srbije Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić pod budnim oko selektora Bogdana Obradovića.

Tenis_davis_cup_Srb_Kanada_trening__04

Atmosfera u srpskom timu kao i uvek pozitivna, sa puno pozitivne energije krenule se pripreme za veliki meč u Kombank Areni gde će se naši momci boriti za novo, drugo finale u istoriji našeg Dejvis kup tima.

Tenis_davis_cup_Srb_Kanada_trening__02

Tenis_davis_cup_Srb_Kanada_trening__03



pobeda_Nole44

U ITF su danas (03.09.2013) selektori Dejvis kup timova poslali zvanične  nominacije  za  mečeve polufinala Dejvis kupa Svetske grupe, koji se održavaju od 13. do 15. septembra 2013. godine.

NIS Dejvis kup reprezentacija Srbije u polufinalu biće domaćin reprezentaciji Kanade u Beogradu (Kombank Arena) clay – indoor

TIPSAREVIC-BERDYCH_13

Sastav NIS reprezentacije Srbije koji je prijavio selektor Bogdan Obradović: Novak Đoković, Janko Tipsarević, Dušan Lajović i Nenad Zimonjić.

U sastavu NIS Dejvis kup tima Srbije koji će se za finale Davis cup takmičenja 2013. boriti u Beogradu biće i Ilija Bozoljac i Filip Krajinović.

predraw_konferencija_nis_daivs_cup_reprezentacije_Srbije
Selektor ima pravo promene tima sve do sat vremena pre oficijalnog žreba koji je zakazan za 12. septembar 2013.

Dusan_Lajovic_SRB_-_Filip_Prpic_SWE_040


SEMINAR ZA OBNOVU C LICENCE

Datum objave: 03.09.2013. // Kategorija: Vesti
U Novom Sadu, u Teniskoj akademiji "ELITE" ( Bulevar Jovana Dučića 35) 21. i 22. septembra 2013. će se održati SEMINAR ZA TRENERE ZA OBNOVU C LICENCE.

Predavač na seminaru će biti LUCCA APINO, ispred Tennis-Talents International Training Center (San Remo).
TEME NA SEMINARU ĆE BITI:

1. RAD SA DECOM DO 10 GODINA
2. METODI RADA U TENIS TALENTS MEĐUNARODNOM TRENING CENTRU

Kotizacija za učešće na seminaru je 50 € (5.800,00 RSD) BROJ MESTa JE OGRANIČEN (40)

Prijave se šalju na Teniski savez Srbije, na email adresu: aleksandar.bolic@teniskisavez.com

Tamari Čurović trofej u Beogradu

Datum objave: 01.09.2013. // Kategorija: Vesti

tamara_curovic3

Mlada i jedna od najperspektivnijih teniserki Srbije Tamara Čurović osvojila je profi titulu u rodnom Beogradu. Na terenima TK Palilula u glavnom gradu Srbije Tamara je trijumfovala savladavši u finalu drugog nosioca ovog takmičenja, čehinju Terezu Malikovu 6:4, 6:3. 

Čurovićeva je bila postavljena za prvog nosioca, a naredne nedelje učestvovaće na još jednom turniru iz fjučers serije koji se igra u Beogradu, ovaj put na terenima TK Olimp i biće jedan od glavnih kandidata za osvajanje titule. 


5DM392231

Зрењанин 1 септембар, 2013.

Зрењанин је овог викенда био домаћин НИС отворене школе тениса коју већ другу годину заредом организују компанија НИС и Тениски савез Србије. Малишани узраста од 6 до 10 година имали су прилику да на Тргу слободе бесплатно играју тенис и науче прве тениске кораке уз помоћ стручног тренера. „НИС отворена школа тениса“ већ је посетила Чачак, Ниш, Нови Бечеј и Зренњанин, док ће у септембру стићи и у у друге градове: Кикинду, Панчево, Нови Сад и Београд.

„НИС отворена школа тениса“ део је корпоративног програма „Енергија спорта“ и има за циљ да подржи дечији спорт и промовише здрав начин живота.

5DM393271

Đere šampion Zlatibora

Datum objave: 01.09.2013. // Kategorija: Vesti

laslo_djere

Na Zlatiboru je ove nedelje održan još jedan turnir iz fjučers serijala Srbija 2013. Šampionski trofej otišao je u ruke mladom teniskom asu iz Srbije, 18-godišnjem Laslo Đeri. 

Kao osmi nosilac Đere je u finalu savladao drugu mladu tenisku nadu Srbije, trećeg nosioca ovog takmičenja Peđu Krstina 7:6(0), 6:3.  


Natalija Popović osvojila Hungarian Open

Datum objave: 30.08.2013. // Kategorija: Vesti

Natalija_Popovic_2

 

Na turniru Tennis Europe do 14 godina, koji je održan u mađarskom gradu Pečuju od 25.08. do 30.08.2013, mlada teniserka iz Čačka Natalija Popovic osvojila je prvo mesto u singl konkurenciji.

Ona je u finalu, veoma lako, pobedila Hrvatsku teniserku Andu Karanušić, trenutno rangiranu na 32. mestu u Evropi do 14 godina, rezultatom 6:2, 6:2. U polufinalu je bila bolja od jos jedne hrvatske teniserke i reprezentativke Neli Šunjic sa rezultatom 6:2, 6:2. Ovo je druga pobeda u zadnjih mesec dana Natalije nad Neli, skoro identičnim rezultatom, pošto ju je dobila i u Nikšiću sa rezultatom 6:1, 6:2. U četvrtfinalu Popovićeva je bila bolja od domaće igračice Fruszine Szabo rezultatom 6:3, 6:3.

U dublu je zajedno sa našom teniserkom iz Subotice Milom Mejić osvojila treće mesto.

Nakon ovog turnira Natalija će poboljšati svoj rang, tako da će biti plasirana među najboljih 35. devojčica u Evropi do 14 godina, samim tim će biti i najbolje rangirana devojčica iz Srbije na listi TE do 14 godina.

Sada Popović Nataliju očekuju pripreme za početak sledeće godine, kada će startovati na turnirima iz kalendara ITF-a, na kojima učestvuju najbolje svetske juniorke.