Arhiva vesti - Sve vesti

SRBIJA - ČEŠKA 2:3

Datum objave: 18.11.2013. // Kategorija: Vesti

LAJOVIC-STEPANEK_12

NIS Dejvis kup tim Srbije nije uspeo da po drugi put u istoriji osvoji „salataru“ – trofej Dejvis kupa. U finalu Svetske grupe 2013. Srbije je u beogradskoj Kombank Areni poražena od selekcije Češke 2:3.

AWARD_CEREMONY_14

U treći, odlučujući dan takmičenja ušlo se sa rezultatom 1:2 u korist gostujuće ekipe. Vođstvo Čeha nulirao je najbolji teniser Srbije Novak Djoković pobedom nad prvim reketom Čeha Tomašom Berdihom 6:4, 7:6, 6:2, a zatim je pobednika finala odlučivao peti meč u kome su se sastali Dušan Lajović i Radek Štepanek.

Pobedom od 6:3, 6:1, 6:1 Štepanek je Česima doneo odbranu Dejvis kup trofeja koji su osvojili i 2012. godine.


SRBIJA - ČEŠKA 1:2

Datum objave: 18.11.2013. // Kategorija: Vesti

Češka povela 2:1, poraz Srbije u dublu

DOUBLES_28

Teniska reprezentacija Češke povela je sa 2:1 protiv Srbije u finalu Dejvis kupa, pošto je u subotu u Beogradu pobedila u dublu.

DOUBLES_25

Radek Štepanek i Tomaš Berdih pobedili su Nenada Zimonjića i Iliju Bozoljca u tri seta, 6:2, 6:4 i 7:6.

DOUBLES_26

U nedelju, pobednika će odlučiti dva singl meča u kome će se sastati: Novak Đoković - Berdih i Dušan Lajović - Štepanek.

DOUBLES_29


SRBIJA - ČEŠKA 1:1

Datum objave: 18.11.2013. // Kategorija: Vesti

Srbija povela u finalu, Đoković siguran protiv Štepaneka

Berdih bolji od Lajovića, 1:1 u finalu

TRAINING_13.11_06

NIS Dejvis kup reprezentacija Srbije nakon prvog meča prvog dana takmičenja povela je sa 1:0 protiv selekcije Češke u finalu Dejvis kupa, pošto je Novak Đoković u tri seta pobedio Radeka Štepaneka - 7:5, 6:1, 6:4.

LAJOVIC-BERDYCH_05

U drugom  singl meču snage su odmerili  Dušan Lajović i Tomaš Berdih, a selekciji češke izjednačenje je doneo Berdih pobedom u tri seta - 6:3, 6:4, 6:3.


OFFICIAL_DRAW_01

Najbolji  teniser Srbije Novak Đoković rekao je nakon žreba za finali duel Svetske grupe Dejvis kupa 2013. da se nada da će doneti Srbiji prvi bod u finalu Dejvis kupa u duelu sa Radekom Štepanekom.

"Pobeda je pobeda... dobro je došla, nije bitno u koliko setova. Nadam se da mogu da dovedem Srbiju do prvog boda, znači mnogo kada povedete, jer tako smanjite pritisak sa drugog igrača", rekao je Đoković novinarima u Beogradskoj areni.

OFFICIAL_DRAW_11

Srbija i Češka će se od 15. do 17. novembra u Areni sastati u finalu Dejvis kupa.

Đoković je rekao da ekipa "veruje" da Dušan Lajović uz podršku publike i celokupnog Dejvis kup tima Srbije može da dođe do pobede.

"Jeste da smo izuzetno oslabljeni neigranjem Tipsarevića i Troickog, ali u ekipi imamo Dušana Lajovića, veoma mladog i talentovanog igrača. Njega će 20.000 ljudi podržavati i normalno je nadati se pobedi. On nema pritisak da pobedi, već samo da pruži sve od sebe", rekao je Đoković.

OFFICIAL_DRAW_13

Dušan Lajović je rekao da se pripremao za ovu situaciju, kao i da se nada da će biti u stanju da Srbiji donese pobedu u okršaju sa Češkom.

"Uz podršku ekipe i toliko ljudi, verujem da mogu da dodjem do pobede. Nadam se da ću izvući najbolje iz sebe, odlično se osećam i verujem da će me današnji trening sa Đokovićem pripremiti za mečeve", rekao je Lajović.

Ovaj 23-godissnji srpski teniser trenutno na ATP rang listi zauzima 117. mesto, a će u petak po završetku meča između Štepaneka i Đokovića izaći na megdan Tomašu Berdihu.

OFFICIAL_DRAW_22

Selektor Srbije Bogdan Obradović rekao je da ekipa veruje da će Lajović napraviti iznenađenje i doneti Srbiji bod u finalnom duelu.

"Verujemo u Ducu (Lajovića), verujemo da je sposoban da napravi iznenađenje. Ovo je njegova šansa da napravi veliki uspeh i pomak u karijeri. Jedinstveni smo i verujemo jedni u druge", kazao je Obradović.

Nenad Zimonjić će u subotu zaigrati u dublu sa Ilijom Bozoljcem, a tom prilikom postaće najstariji učesnik u finalima Dejvis kupa.

Zimonjić je rekao da niko u ekipi nije očekivao odsustvo Tipsarevića i Viktora Troickog, ali da uprkos tome, veruje da možemo da dođemo po pobede.

"Ovo je situacija u kojoj nismo bili ranije, s vremena na vreme je neko odsustvovao, ali nismo bili bez dvojice, tako bitne dvojice igrača. Mi jesmo dvaputa izgubili od Štepaneka i Berdiha, ali u oba meča nismo igrali na nivou na kom smo mogli...svaki meč je novi, tako da verujem u pobedu", rekao je Zimonjić.


Први тениски кораци уз Дејвис куп репрезентативце

 

Београд, 13. новембар 2013.

TSS__NURDOR_03

 

Чланови Дејвис куп репрезентације, које је предводио Новак Ђоковић, били су прави учитељи тениса малишанима који су победили канцер, а у оквиру Отворене школе тениса, у организацији компаније НИС и Тениског савеза Србије.

 

Том приликом удружењу родитеља НУРДОР (Национално удружење родитеља деце оболеле од рака) НИС је уручио донацију у виду картице за гориво за годину дана. На овај начин обезбеђено је гориво за превоз деце до градова у којима се налазе медицински центри у којима се лече.

TSS__NURDOR_11

„Драго ми је да су на овом терену данас са нама највећи борци – деца која су се изборила и боре се са болешћу као и наши врхунски тенисери. Верујем да ће се права размена енергије видети на терену и да ћемо сви макар на тренутак бити део истог тима. НИС је дугогодишњи партнер Тениског савеза Србије са којим активно учествује у промоцији спорта и правих вредности. Удружење родитеља Нурдор даје праву подршку деци да преброде тешке тренутке, а НИС позива своје партнере и друге компаније да се прикључе и следе наш пример и помажу деци на путу до оздрављења“, изјавио је Кирил Кравченко, генерални директор НИС а.д.

TSS__NURDOR_01

Компанија НИС већ четврту годину заредом предводи тим спонзора Тениског савеза Србије као и Дејвис куп репрезентацију, уз наду да ће се поновити успех од пре две године када је овај тим обрадовао све освајањем овог престижног такмичења и на тај начин промовисао врхунске спортске вредности и тимски дух.

TSS__NURDOR_17

У корпоративној политици друштвене одговорности, НИС посебну пажњу посвећује развоју младе генерације, дајући подршку науци и дечијим и омладинским спортским школама. У складу са тим, компанија сваке године повећава обим инвестиција које су усмерене на развој социјалне сфере, у коју је НИС од 2009. године инвестирао око 3 милијарде динара.

TSS__NURDOR_04

НИС у оквиру корпоративног програма друштвене одговорности „Енергија спорта“ подржава, осим Тениског савеза Србије, и Кошаркашки савез Србије и клуб Партизан, ОК Војводину, Београдски маратон. За пројекте из домена спорта, у 2013. години, НИС је издвојио готово 144 милиона динара.

TSS__NURDOR_02


SRB_PRESS_02


Selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović rekao je na pre-draw konferenciji da nema izrazitog favorita u finalu protiv Češke, kao i da je srpska ekipa "puna samopouzdanja".

"Nikoga se ne plašimo, ali u ovom finalu nema favorita, pogotovo ne u ovakvom, kada se dva najbolja tima na svetu sastaju. Obe ekipe krase sjajni singl igrači, kao i dubl. Jedina naša prednost u ovome može da bude publika, koja će nam dati dodatnu energiju, kao i Novak Đoković, koji je trenutno u najboljoj formi od svih igrača na svetu", rekao je Obradović novinarima u Beogradskoj areni.

SRB_PRESS_05

Srbija će u Beogradskoj areni od 15. do 17. novembra dočekati Češku u finalu Dejvis kupa.

Još nije poznato da li će Janko Tipsarević zaigrati u finalu, a prema njegovim rečima odluka će biti doneta uoči žreba.

"Ideja oporavka u prethodnim nedeljama nije išla po planu. Pokušao sam da se odmorim, da budem 100 odsto spreman i zdrav za duele, što nisam. Večeras ćemo sesti i dogovoriti se. Kod mene postoji velika želja da pomognem timu i to me vodi, ali postavalja se pitanje da li ja ovako mogu da pomognem", rekao je Tipsarević.

SRB_PRESS_11

Najbolje rangirani srpski teniser Novak Đoković rekao je da mu igranje za reprezentaciju Srbije predstavlja najveći podstrek, kao i da se oseća spremno i motivisano sa finalni meč.

"U prva dva dana moramo da napravimo što bolji rezultat, jer to će dodatno podići ekipu. Mnogo znači da u treći dan takmičenja, ako dođe do njega, udjete sa prednošću. Ovo finale je veliki izazov za sve nas, a naše ambicije su velike", rekao je Đoković.

On je istakao da sa čehom Tomašem Berdihom ne očekuje "lagan meč", ali da veruje u dobar rezultat.

SRB_PRESS_08

"Berdih je jedan od najboljih igrača na svetu, konstatno je u prvih 10 na ATP rang listi. On pogotovo voli da igra na ovoj podlozi, jeste da ja nisam izgubio od njega nikada na tvrdoj podlozi, ali imali smo nekoliko mečeva u kojima je bilo neizvesnosti", rekao je Djoković.

SRB_PRESS_12




Jorovićeva ponovo pokorila Šarm El Šeik

Datum objave: 11.11.2013. // Kategorija: Vesti

IMG-20131110-WA000

Najbolja juniorka Srbije 16- godišnja  Ivana Jorović, koja se nalazi na 10. mestu najboljih juniorki sveta, osvojila je treću profi titulu u karijeri.

Jorovićeva je odbranila titulu osvojenu prošle godine u Šarm El Šeiku, na turniru iz fjučers serije. U finalu Ivana je briljirala i deklarisala Austrijanku, četvrtog nosioca ovog takmičenja, Janinu Toljan 6:0, 6:2.  

Mladoj i velikoj nadi srpskog tenisa, Jorovićevoj je ovo sedma titula u 2013, druga profi u ovoj godini i treća u dosadašnjoj karijeri. Ivana je novi teniski dijamant iz Srbije koji sjajnim partijama na svetskoj sceni krči put ka zvezdama. 


Tipsarević i Zimonjić trenirali u Kombank Areni

Datum objave: 10.11.2013. // Kategorija: Vesti

NIS DEJVIS KUP REPREZENTACIJA SRBIJE KRENULA SA PRIPREMANA ZA MEČ SA ČEŠKOM

trening_srpskog_tima

Počele su pripreme za finale Svetske grupe Dejvis kupa 2013. u kome će selekcija Srbije ugostiti tim Češke u Kombank Areni od 15. do 17. novembra 2013. godine. Teren na kome će se u Kombank Areni igrati meč je spreman i prvi trening su danas odradili NIS Dejvis kup reprezentativci Srbije Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić pod budnim oko selektora Bogdana Obradovića.

1507

Atmosfera u srpskom timu kao i uvek pozitivna, sa puno pozitivne energije krenule se pripreme za veliki meč u Kombank Areni gde će se teniseri Srbije boriti za drugu titulu u istoriji našeg Dejvis kup tima.

TRENING_08

„Mislim da je sve u najboljem redu.  Trenirali su Tipsarević i Zimonjić, kao i Bozoljac, Lajović, Pašanski i Krajinović. Nole je nedostajao, ali on je trenutno u Londonu“, rekao je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović.

On je istakao da je atmosfera u timu dobra, kao i da je napravljen plan za početak nedelje.

TRENING_09

„Zadovoljni smo Arenom. Sve je uradjeno do poslednjeg detalja, pre početka priprema, što ranije nije bio slučaj.  Nema buke i igrači mogu da se koncentrišu na treningu. Sve pohvale Teniskom savezu Srbije i Beogradskoj areni“, rekao je Obradović.



DAVIS CUP FINALE 2013.

Datum objave: 10.11.2013. // Kategorija: Vesti
Screen_Shot_2013-11-04_at_11.10

ISTORIJAT DAVIS CUP TIMA SRBIJE

 

Sudbina ili... tek mnogo simbolike gledajući sreću, ime, na kraju i te istorijske brojke do kojih se stiglo uz mnogo hrabrosti, srca, emocija, ljubavi, znoja, požrtvovanja, mladosti, iskustva...!!! Ni jedna Davis cup reprezentacija sveta u 114. godina dugoj istoriji ovog takmičenja nije zabeležila takav let do pobedničkog postolja. Istinska „Per aspera ad astra“ – preko trnja do zvezda! – do naslova koji ih čini besmrtnim!

I bila je „treća sreća“ za Srbiju, u istoriji 13. šampiona Davis cupa u 2010. njegovih 111. godina postojanja. Srbija je šesta nacija koja je u istoriji finala uspela da pobedi posle 1:2 nakon dubl meča, a tek treća nacija koja je pobedila u svom prvom finalu. Prethodno je to pošlo za rukom Švedskoj 1975. godine kada su u svojim redovima imali legendarnog Bjorna Borga, kao i Hrvatskoj 2005. godine.

Tenis je u Srbiju stigao daleke 1880. godine i to u mestu Priboj gde je tada odigran međunarodni turnir, samo tri godine posle prvog Vimbldona. Turnir je u Priboju „živeo“ sve do 1929. godine kada su tereni uništeni i nikada više nisu obnovljeni. U srpskoj prestonici tenis se pojavio 1892. godine, a prvi Davis cup meč

odigran je 1930. kada smo i zabeležili prvu pobedu u ovom takmič enju. Osam decenija kasnije Srbija je u Beogradu stigla i do naslova šampiona.

Krenimo redom....

Snaga, zrelost, želja, volja i SRCE sve je bilo tu još 2007. kada je u beogradskoj Areni srušena ni manje ni više selekcija Australije na

čelu sa Lejtonom Hjuitom i kada je Srbija nakon 15 godina „izgnanstva“ iz Svetske grupe, ponovo stigla u elitu, gde joj je i mesto. I sudbinski, nikako drugačije, žreb nas je u 2008. odveo u Rusiju, na megdan braniocima titule. Srpski tim pokošen virusom

pao je pod svodovima hale Lužnjiki, Rusija je otišla dalje kroz Svetsku grupu, a mi u borbu za opstanak. Ista priča i druga nesreća zadesila je selekciju Srbije u 2009. godini. Opet loš žreb i prvo kolo kao gost kod branioca titule – ovaj put Španije. Nadal i ekipa nisu dozvolili sprskim asovima da načine senzaciju u Benidormu. Srbiji je ponovo ostalo da se bori za opstanak i čeka novu šansu u novoj sezoni. A ko čeka, taj i dočeka svojih pet minuta!

Davis cup tim Srbije u 2010. dočekao je da ga žreb pomiluje, dočekao je treću sreću, da konačno i to prvo kolo Svetske grupe odigra kući, u Beogradu, u Areni. Žreb je rekao – moraćete preko najtrofejnijeg tima u istoriji ovog takmičenja – reprezentacije SAD. I tako je počela „srpska Davis cup bajka 2010“ pod svodovima Arene u kojoj su naši asovi i krunisani u šampione sveta za 2010.

godinu!!!

 

 

 

PRVO KOLO SVETSKE GRUPE DAVIS CUPA 2010. SRBIJA

– SAD 3:2

(Troicki - Isner 7:6(4), 6:7(5), 7:5, 6:4, Đoković- Querrey6:2, 7:6(4), 2:6, 6:3, dubl: Zimonjić, Tipsarević - B.Bryan,

Isner 6:7(8), 7:5, 6:7(8), 3:6, Đoković - Isner 7:5, 3:6, 6:3,

6:7(6), 6:4, Troicki - Querrey 5:7, 2:6)

 

ČETVRTFINALE SVETSKE GRUPE DAVIS CUPA 2010.

HRVATSKA – SRBIJA 1:4 ( Ljubičić – Đoković

6:7(3), 4:6, 1:6, Čilić – Troicki 6:4, 7:5, 6:2, dubl: Čilić, Dodig – Zimonjić, Tipsarević 3:6, 2:6, 4:6, Čilić – Đoković 3:6, 3:6, 2:6, Veić– Tipsarević 2:6, 6:7(5))

 

POLUFINALE SVETSKE GRUPE DAVIS CUPA 2010. SRBIJA – ČEŠKA 3:2

(Troicki – Stepanek 6:4, 2:6, 4:6, 4:6, Tipsarević – Berdych

7:5, 6:2, 2:6, 7:6(5), dubl: Zimonjić, Tipsarević – Berdych,

Stepanek 6:3, 1:6, 4:6, 1:6, Đoković – Berdych 4:6,

6:3, 6:2, 6:4, Tipsarević – Stepanek 6:0, 7:6(6), 6:4)

 

FINALE SVETSKE GRUPE DAVIS CUPA 2010. SRBIJA – FRANCUSKA 3:2

(Tipsarević – Monfils 1:6, 6:7(4), 0:6, Đoković – Simon

6:3, 6:1, 7:5, dubl: Zimonjić, Troicki – Clement, Llodra 6:3, 7:6(3), 4:6, 5:7, 4:6, Đoković – Monfils 6:2, 6:2, 6:4, Troicki – Llodra 6:2, 6:2, 6:3)

 

Srbija u Davis cupu

 

Prvi put u 2007. godini u Davis cup takmičenju borili smo se pod nazviom Srbija. Kao Srbija i Crna Gora takmičili smo se od 2004. do 2006, dok smo naziv Jugoslavija nosili od 1927. do 2003. godine. Prva godina u kojoj je naša reprezentacija učestvovala

u Davis cup takmičenju bila je 1927 godina. Ukupno 88 godina nalazimo se u vodama ovog takmičenja i u Olimpijskoj 2008. slavili smo osam decenija kako su naši momci zakoračili u Davis cup. Odigrali smo do sada 203. susreta, pobedili u 112, izgubili

81. Proveli smo 15 godina u Svetskoj grupi, počevši od 1981. godine. Najviše ukupnih pobeda zabeležili su Josip Palada ( 42 - 32) i Franjo Punčec (33 - 12). Najviše singl pobeda ima Punčec (33 - 12), najviše dubl pobeda ima Nenad Zimonjić (27 – 12), najbolji dubl timovi: Boro Jovanović/ Niki Pilić (7-8) i Dušan Vemić / Nenad

Zimonjić (7-2), najviše susreta odigrao je Nenad Zimonjić (45) koji ujedno ima i najduži staž u nacionalnom dresu (18 godina).

 

Srbija je u 2011. branila naslov šampiona Davis cupa.

Meč prvog kola Svetske grupe naši momci odigrali su u hali Spens u Novom Sadu (04 – 06. mart 2011) protiv selekcije Indije zabeležili ubedljivu pobedu 4:1 (Troicki – Bopanna 6.3, 6:3, 5:7, 3:6, 6:3, Tipsarević – Devvarman 5:7, 5:7, 6:7(3), dubl: Zimonjić, Bozoljac – Bopanna, Devvarman 4:6, 6:3, 6:4, 7:6(10), Troicki –

Devvarman 6:4, 6:2, 7:5, Tipsarević – Rastogi 6:0, 6:1).

Druga prepreka Srbiji u odbrani trofeja u 2011. bila je reprezentacija Švedske koja je naš tim ugostila u mestu Halmstad. Četvrtfinalni meč između Švedske i Srbije odigran je od 08 – 10. jula 2011. i ponovo su aktuelni šampioni Davis cupa pokazali svu jačinu ovog tima koji sa pravom nosi naziv najboljih na svetu.

Švedska je doživela krah na domaćem terenu, a Srbija je pobedom od 4:1 (Ryderstedt – Troicki 3:6, 1:6, 7:6(6), 5:7, Eleksković – Tipsarević 2:6, 0:1 predaja Eleskovića, dubl: Aspelin, Lindstedt – Zimonjić, Đoković 6:4, 7:6(5), 7:5, Ryderstedt – Tipsarević 2:6,

5:7, 3:6, Lindstedt – Troicki 6:3, 4:6, 0:0 predaja Lindstedta)

slavila plasman u novo polufinale, koje je odigrano u Beogradskoj Areni protiv selekcije Argentine.

U tom meču Srbija je zaustavljena razultatom 3:2 za gostujući tim.

Srbija - Argentina 2:3 (Troicki - Nalbandian 4:6, 6:4, 2:6, 3:6, Tipsarević - Del Potro 5:7, 3:6, 4:6, dubl: Zimonjić, Troicki - Chela, Monaco 7:6(4), 6:4, 6:2, Đoković - Del Potro 6:7(5), 0:3 predaja Novaka zbog povrede, Tipsarević - Monaco 6:2, predaja Monaka

 

Meč prvog kola Svetske grupe za 2012. Davis cup selekcija Srbije odigrala je u Nišu (Hala Čair) od 10. do 12. februara 2012. godine protiv reprezentacije Švedske i ostvarila pobedu od 4:1 (Tipsarević - Prpić 6:3, 6:3, 6:4, Troicki - Ryderstedt 6:4, 6:3, 5:7, 6:3, dubl: Tipsarević, Zimonjić - Brunstrom, Lindstedt 6:3, 3:6, 6:7(4), 7:6(3), 8:10, Tipsarević - Ryderstedt  6:2, 7:6(5), 7-:5, Lajović - Prpić 6:4, 6:4)

Usledilo je četvrtfinale I velika bitka u Pragu, gde je selekcija Češke ugostila srpski tim. Velika borba na šljaci, višečasovni mečevi, na kraju više sreće za domaćina i pobeda od 4:1 (Berdych - Troicki 6:2, 6:1, 6:2, Stepanek - Tipsarević 7:5, 4:6, 4:6, 6:4, 7:9

dubl: Berdych, Stepanek - Bozoljac, Zimonjić 6:4, 6:2, 7:6(4), Berdych - Tipsarević 7:6(6), 7:6(6), 7:6(7), Rosol - Troicki 7:6(5), 7:5)

 

Srbija u 2013. juriša na novi i drugi u istoriji za naš tenis naslov šampiona Davis cupa. Meč prvog kola Svetske grupe 2013.  naši momci odigrali su u hali Spiroudome u belgijskom gradiću Šarola (01 – 03. februara 2013) protiv selekcije Belgije i zabeležili pobedu 3:2 ( Goffin – Troicki 6:1, 6:3, 6:7, 4:6, 4:6, O. Rochus - Đoković 3:6, 2:6, 2:6, dubl: Bemelmans, Darcis - Zimonjić, Troicki 4:6, 4:6, 7:5, 4:6, Goffin – Pašanski 6:4, 2:6, 6:2, Darcis – Zimonjić 6:2, 6:4).

 

Druga prepreka Srbiji u pohodu na trofej u 2013. bila je reprezentacija Amerike koja je naš tim ugostila u mestu Bojsi (Idaho, USA). Četvrtfinalni meč između Amerike i Srbije odigran je od 05 – 07. aprila 2013. i ponovo su  šampioni Davis cupa 2010. pokazali svu jačinu ovog tima. Amerika je doživela krah na domaćem terenu, a Srbija je pobedom od 3:1 (Isner – Đoković 6:7(5), 2:6, 5:7, Querrey – Troicki 7:6(1), 3:6, 4:6, 6:1, 6:4, dubl: B. i M. Bryan – Zimonjić, Bozoljac  6:7(5), 6:7(1), 7:5, 6:4, 13:15, Querrey – Đoković 5:7, 7:6(4), 1:6, 0:6) slavila plasman u novo polufinale, novi meč koji će igrati u bastionu srpske Davis cup selekcije – Kombank Areni.

 

U polufinalu Svetske grupe Davis cupa 2013. srpski tim je salvadao selekciju Kanade u Kombank Areni u Beogradu (13 – 15. septembar 2013) I tim izborio drugo finale u istoriji za našu zemlju u ovom takmičenju 3:2 (Đoković – Pospišil 6:2, 6:0, 6:4, Tipsarević – Raonić 7:5, 3:6, 6:3, 3:6, 8:10, dubl: Zimonjić, Bozoljac – Nestor, Pospišil 7:6, 4:6, 6:3, 6:7, 8:10, Đoković – Raonić 7:6, 6:2, 6:2, Tipsarević – Pospišil 7:6, 6:2, 7:6)

Za novi trofej, reprezentacija Srbije boriće se na domaćem terenu protiv starih rivala, tima Čerške. Biće to sudar velikih asova svetskog tenisa koji čine oba tima. Borba za salataru i naslov šampiona 2013. biće održana od 15. Do 17. novembra 2013. godine u Kombank Areni u Beogradu

Davis cup tim Srbije trenutno na listi najuspešnijih timova sveta zauzima 2. mesto sa 25823.44 poena, dok je Češka na 1. poziciji sa 34393.75 poena.