Bozoljac prvi polufinalista Gemax Opena

Datum objave: 19.02.2010. // Kategorija: Vesti


 

Srpski reprezentativac Ilija Bozoljac postao je prvi polufinalista čelindžera iz Tretorn serije koji se ove nedelje igra na terenima TK Gemax u Beogradu za nagradni fond od 125.000 dolara + H. U četvrtfinalu Bozoljac je snage odmerio sa drugim nosiocem turnira Kazahstancem Andrejom Golubjevim koji je Iliji predao ovaj susret u trenucima kada je bilo već sasvim izvesno da je meč na samom kraju i da naš teniser pobeđuje. Na kraju rezultat je glasio 6:4, 5:3 i predaja Kazahstanca.
Već u prvom gemu meča Ilija je napravio brejk, u nastavku poveo 2:0. Kod 3:1 imao je pet brejk lopti na servisa Golubjeva, ali nije uspeo da ih realizuje. Ponovo je Ilija imao dve brejk lopte, koje su ujedno bile i set lopte kod 5:3, ali je ipak set priveo kraju rezultatom 6:4.
U drugom setu Bozoljac oduzima set protivniku za vođstvo od 2:1 iskoristivši četvrtu brejk šansu, održavao je prednost do samog kraja, do predaje Kazahstanca pri rezultatu 5:3 u drugom setu.

- Imao sam jako dobar procenat dobijenih poena posle prvog servisa, čak 92 posto, a na drugi servis oko 85 posto, to sve govori koliko je moja igra bila dobra. Nisam morao da spasavam ni jednu brejk loptu. Imao sam puno brejk šansi i mislim da tu mogu da napredujem, da napravim pomak u realizaciji brejk lopti. Ako budem ovako dobro igrao jeste realno da uđem u finale, ali ne opterećujem se time, već samo gledam da idem meč po meč, pa ako pobedim super – rekao je Ilija koji će u polufinalu snage odmeriti sa pobednikom meča Bogdanović (Britanija) – Pšžeušnij (Poljska).
- Igrao sam sa Bogdanovićem nekoliko puta, mislim da je 2:1 za mene u pobedama. Bili su to teški mečevi, Aleks je odličan i iskusan teniser, dok Pšžeušnjeg ne poznajem, nismo se nikad sastajali – rekao je Bozoljac.