Krajinović zaustavljen

Datum objave: 18.02.2010. // Kategorija: Vesti

Mladi i najperspektivniji srpski teniser Filip Krajinović zaustavljen je u drugom kolu čelindžer turnira iz Tretorn serije koji se ove nedelje igra na terenima TK Gemax u Beogradu. U borbi za plasman u četvrtfinale 17-godišnji Filip snage je odmerio sa Britancem Aleksom Bogdanovićem, inače rođenim Beograđaninom. Pobedu je odneo stariji i iskusniji, Bogdanović 6:3, 6:4.
U prvom setu kod rezultata 2:1 Aleks oduzima servis Filipu. Ubrzo je stigao do vođstva od 4:1 i  do prvog seta nakon 6:3. Drugi set slična priča, samo jedan brejk Bogdanović je napravio odmah na startu i tu prednost održavao do kraja. Prvu meč loptu imao je kod rezultata 5:3 na servis Krajinovića nakon sat i 11 minuta igre. Ipak naš teniser je uspeo da spasi taj gem i smanji prednost na 5:4, ali je već u narednom Britanac servirao i as udarcem završio meč.

         - Meč je bio dobar, odlično sam servirao i mislim da je to bio ključ meča. Konstantno sam vršio pritisak na njegov servis, bilo je dosta izjednačenja tokom gemova. Filip je veliki talenat, mlad je i samo malo iskustva mu nedostaje, ali on će biti top igrač. Tehnički ima sve što krasi vrhuske igrače, samo je potrebno vremena i iskustva – hvali Bogdanović mladog srpskog asa Krajinovića.

Bogadnović, inače rođeni Beograđanin se sa sedma godina odselio u London, gde i danas živi. Ipak rodni Beograd ima posebno mesto u njegovom srcu. Na Gemax Openu 2005. stigao je polufinala u kome je izgubio od iznenađenja ovog turnira, Belgijanca Žerona Masona.

         - Volim da dođem u Beograd, volim ljude koji ovde žive, hranu, sve. Uvek, kad god sam mogao, igrao sam ovaj turnir, a i kad izgubim ostanem malo duže, da odmorim i uživam sa prijateljima, idem u grad, vidim se da dragim ljudima – kaže Aleksa koji iz Beograda odlazi za London gde će provesti dve nedelje trenirajući, a zatim mu slede turniru u Sarajevu i Čelziju.

Krajinović nije nezadovoljan igrom u susretu sa Bogdanovićem.
       - Mislim da sam igrao bolje nego u prvom kolu, ali  danas je sreća bila na strani Alekse. Servirao je odlično, sjajno reternirao, igrao bez greške. Ne treba da budem ne zadovoljan. Bio sam umoran, igrao sa bolovima, ali to nije uticalo na moj poraz danas. I da smo došli do trećeg seta, mogao sam istim tempom da igram, ali bio je ovo danas njegov dan – zaključio je Filip.