Obradovićeva vicešampion singla, Romeo šampion dubla ITF juniorskog turnira u Subotici

Datum objave: 25.04.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Spartak iz Subotice održan je ITF juniorski turnir J5 kategorije za juniorke i juniore u singlu i dublu. 

Najuspešniji takmičar iz Srbije na ovom turniru u singl konkurenciji bila je reprezentativka Srbije Andrea Obradović koja je osvojila naslov vicešampiona. Kao treći nosilac Obradovićeva do finala nije izgubila ni set, u borbi za šampionski pehar poražena je od predstavnice Češke Lucie Urbanove 6:2, 6:2. U polufinalu Andrea je savladala prvog nosioca, teniserku Crne Gore Divnu Ratković 6:0, 7:6(6), dok je Urbanova pobedila zemljakinju Magdalenu Smekalovu 6:2, 1:6, 6:4. 

U muškoj dubl konkurenciji Srbija je dobila šampiona. Reč je o Romeu Hadžimehmedoviću koji je u paru sa kolegom iz Crne Gore Matijom Samardžićem u borbi za pobedničko postolje savladao prve nosioce, kineski par Hingju, Ženg 6:2, 6:3. 

U muškom singlu pobedu je odneo predstavnik Crne Gore Matija Samardžić koje je meč finala kod rezultata 6:7(4), 6:0 predao hrvatski teniser Matej Dodig. U polufinalu Samardžić je pobedio Rumuna Ciobotaru 7:6(4), 6:4, dok je Dodig salvadao našeg Zorana Ludoškog 6:2, 6:3. 

Šampionski pehar za ženski dubl otišao je u ruke češkog para Smekalova - Urbanova koje su u završnici takmičenja bile bolje od sestara Vaščenko iz Ukrajine 6:3, 6:1.