Ognjen Milić – najbolji junior Evrope (do 14 godina)

Datum objave: 15.01.2021. // Kategorija: Domaća scena
Ognjen kako i samo ime kaže - ognjeno! Milić, ali ne miluje, već razornom levicom razara protivnike i niže pobedu za pobedom. Start takmičarske 2021. mlade zvezde naše i evropske teniske scene šampioski, obeležen desetom titulom iz Tennis Europe kolekcije i prvim mestom na listi najboljih juniora Starog kontinenta. Višetruki državni šampion, igrač koji je sa svojih 13 leta strah i trepet za protivnike gde god se pojavi bez izgubljenog seta trijumfovao je na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu na tradicionalnom turniru pod nazivom “Božićni turnir” iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 14 godina, njemu prvom zvaničnom turniru u aktuelnoj sezoni. U finalnoj borbi Ognjen je svladao najboljeg tenisa Nemačke u ovom uzrastu Justina Engela 6:2, 6:2. 
U 2020. mladi teniser iz Kragujevca osvojio je tri TE trofeja -  Podgorica Open,  Čačak i Rio Verde Open takođe u Podgorici, a finala je odigrao u Beogradu - Božićni turnir, Novi Beograd Open i Podgorica Open. Sezona 2019. takođe je bila šampionska za Milića kada je nanizao šest Tennis Europe trofeja u konkurenciji do 12 godina - Prokuplje, Koper, Vršar, Čačak, Ulcinj i Tipsarević.
Iako odaje utisak mirnog, povučenog dečaka, Ognjen Milić je pravi oganj na terenu, čiju vatru su osetili mnogi protivnici do sada. Uporan, vredan, odlučan, sledi svoje snove i maksimalno posvećen u ostvarenju istih, a rezultati govore sve. Imamo vanserijski talenat, koji će ukoliko nastavi da korača stazama koje je do sada iskrčio i zlatom popločao, izrasti u veliku zvezdu svetske teniske scene.   
Sjajan, filmski početak takmičarske 2021.
“Kao prvo čestitao bih svima Srećnu Novu godinu, puno zdravlja, sreće i uspeha. Božićni turnir u Beogradu mi je zbog više stvari bio značajan. Prvi je turnir u godini i želeo sam da započne godinu na najbolji mogući način. Takođe sam želeo da u odnosu na prošlu godinu odem jedan korak dalje i da ga ove godine osvojim, i treće i najznačajnije, znao sam da mi osvajanje ovog turnira donosi prvo mesto na TENNIS EUROPE rang listi. Imao sam veliku motivaciju za ovaj turnir jer je konkurencija ove godine zaista bila mnogo jaka. Među teniserima bilo je dosta prvaka država iz kojih dolaze. Ako treba da izdvojim neki meč, to je svakako finale. Jer svako finale samo po sebi ima svoju težinu, ali bio je to i veliki izazov za mene jer sam igrao sa prvakom Nemačke” – objašnjava teniski šampion Srbije Ognjen Milić. 
Koliko ti znači uspeh na Tennis Europe turniru u Beogradu, kako si doživeo ovakav start sezone?
“Svaki nov turnir je nov izazov, svaka nova titula je nova sreća za mene i uvek je velika želja za osvajanjem kao da je prva titula u karijeri. Svaki novi pehar ima posebno mesto u mojoj sobi i za svaki me vežu posebne uspomene. Ova titula mi je donela prvo mesto u Evropi i svakako da ima poseban poseban značaj. Evo prošlo je sedam dana od turnira i još sam pod velikim utiskom i još su mi emocije jake. Prvak Evrope-da ja sam. Doživeo sam to kao zaista ogroman uspeh jer je to bio moj cilj i moja želja za ovu godinu, san koji sam još kao mali teniser sanjao. Svi težimo da budemo najbolji u poslu koji radimo. Takmičio sam se na evropskim turnirima i svakako da sam želeo da budem najbolji na Starom kontinentu i eto korak po korak stigao sam do svog cilja i moja želja se ostvarila. Početak godine.... Šta je bolje moglo da mi se desi – deseta titula, prvo mesto u Evropi.... Zaista kao san”. 
Gde, sa kim i koliko si se spremao za sezonu 2021?
“Dok sam bio u Kragujevcu, radio sam sa Zoricom Petrov Cvetković i putovao sam na treninge u Beograd kod trenera Veljka Barjaktarovića. Ali zbog velikih obaveza preselio sam se u Beograd i sada svakodnevnom treniram sa svojim trenerom Veljkom. Od početka naše saradnje, koja traje već godinu i po dana jako sam zadovoljan. Veljko je kvalitetan trener, izuzetan stručnjak, ali pre svega dobar čovek. Ulaže veliku pažnju, brigu i ljubav u svaki naš trening. Treniramo svakodnevno i pre i posle podne u TK Dril kod Dragana Ilića kojem bi se ovim putem zahvalio na uslovima i pažnji koju dobijam u ovom klubu. Naravno, velika zahvalnost mom menadžeru Kristijanu Mesarošu i sponzorima - mom timu Tecnifibre i Lacoste koji su veoma važna karika u mojoj karijeri i dosadašnjim uspesima”. 
Koji su planovi u nastavku sezone, šta je sledeće na takmičarskom programu, šta je krajnji cilj za 2021?
“Planiram u nastavku sezone da odigram kvalitetno što više turnira i da probam da se zadržim na prvoj poziciji TENNIS EUROPE rang liste. Svakako da će akcenat biti na međunarodnim turnirima, ali ću pored 14U da se okušam i na turnirima do 16 godina, koje sam već igrao i postigao zapažene rezultate. Prvo naredno takmičenje za koje se sada spremam  je Državno dvoransko prvenstvo. Nakon toga se vraćam odmah na međunarodne turnire. Moj osnovni cilj za 2021. je svakako da napravim još veći napredak u svojoj igri, da nastavim da se usavršavam u svakom segmentu svoje igre, da zadržim na kraju godine čelnu poziciju na Evropskoj listi i da svojim dobrim igrama i mečevima opravdam tu poziciju”. 
Korona je mnogim mladim igračima donela stagnaciju kako u teniskom razvoju, progresu, rezultatima, kod tebe je suprotno, ti si uprkos svemu što je korona donela briljirao. Otkrij nam tvoj recept uspeha...
“Prošla godina je zaista bila teška za sve, pogotovu za tenis gde formu treba da održavaš tokom cele godine. Situacija jeste bila teška, ali sam pokušao da koristim sve što su pravila dozvoljavala u tom trenutku. Moj otac je bivši fudbaler i pomagao mi je da održim fizički snagu i kondiciju. Radili smo zajedno svakodnevno. Zidovi su bili dobri sparing partneri. Moja ljubav prema tenisu je ogromna i to mi je pomoglo da ovu situaciju sa epidemijom koja je zadesila ceo svet prebrodim na najbolji mogući način. Želja da se vratim na teren je bila ogromna. I baš zbog tolike moje volje, želje, ljubavi, baš zbog toga što mi je tenis toliko nedostajao po povratku na teren davao i više od maksimuma. Želeo sam da nadoknadim izgubljeno vreme i naravno usledile su dobre igre, dobri mečevi, pobede, uspesi na turnirima”. 
Kako teniski vidiš 2021?
“Moja želja za 2021. je verujem kao svima da se što pre sredi epidemiološka situacija u svetu. Jer svakako to bi mi donelo puno turnira, a samim tim nadam se i puno uspeha i pobeda” – zaključio je srpski i evropski šampion, ognjena levica Ognjen Milić.