Pobeda - to je cilj - Fed kup tim Srbije

Datum objave: 01.02.2012. // Kategorija: Vesti

pre_draw_Serbia_Fed_cup_team_za_sajt
Fed reprezentacija Srbije je izborila nastup u Svetskoj grupi najznačajnijeg ekipnog takmičenja. U subotu i nedelju, 4. I 5. februara 2012. u mestu Šarloa u Belgiji
naše devojke se sastaju u četvrtfinalnom meču s reprezentacijom Belgije. Naša reprezentacija je već par dana kompletna (Jelena Janković, Bojana Jovanovski,
Aleksandra Krunić, Natalija Kostić)  i trenira se punim kapacitetom. Selektor Dejan Vraneš i devojke su puni optimizma u konačnu pobedu Srbije.
jelena_jankovic_za_sajt
- Imamo još nekoliko dana za pripreme i ja mislim, s obzirom na rad i atmosferu koja vlada u ekipi, da ćemo doneti pobedu Srbiji. Ja sam, kao i uvek, raspoložena da pružim svoj maksimim. Iako igramo u gostima nadam se da će na tribinama biti naših zemljaka koji će nam pružiti podršku. Nama je cilj jasan – želimo da preskočimo ovu prvu prepreku i stignemo do polufinala – kaže najiskusnija, Jelena Janković.

- Trudiću se da maksimalno spremna uđem u mećeve koji su na programu u subotu i nedelju. Potrebno je da se priviknemo na podlogu koja je malo brža, što odgovara Belgijankama, 
ali one su takvu podlogu i odabrale. Uz to, imaće i publiku uz sebe, ali nama to neće predstavljati problem. Navikle smo na takvu atmkosferu. To će biti još jedan motiv više za nas da pobedimo. 
Imamo jako dobar tim, od masera do kondicionog trenera i mislim da ćemo biti spremne – kaže Bojana Jovanovski.

pre_draw_Serbia_Fed_cup_team_za_sajt2
- Ovih par dana, koliko smo u Belgiji radimo izuzetno dobro i spremamo se za taj meč u kome je veliki ulog i za jednu i za drugu reprezentaciju. Podloga je dosta čudna. Prvog dana je bila brza, drugog dana spora, pa će nam biti potrebno nekoliko dana da je osetimo. Spremne smo, imamo mlad tim. Imamo i dobre šanse jer im ne igra Kim Klajsters, a Jelena ima pozitivan skor sa Janinom Vikmajer i Kirsten Flipkens. Ja sam takođe spremna. Možemo dobro da odigramo i ovo četvrtfinale, kao i polufiunale i finale. Mislim da će ovo biti naša godina - izjavila je Aleksandra Krunić.
Natalija Kostić je debitant. Prvi put je dobila poziv u seniorski nacionalni tim.
I ponosna je na tu činjenicu.
- S obzirom da sam prvi put pozvana u Fed kup reprezentaciju Srbije, ovo je za mene velika čast i obaveza. Mnogo mi znači što ću biti u ekipi i što će mi biti omogućeno da učim, stičem iskustvo i osetim atmosferu ekipe, zajedno sa našim najboljim teniserkama, posebno sa Jelenom Janković koja je ne samo sjana teniserka već i veoma dobra i pozitivna osoba. Ipak, šteta što nastupamo nekompletni, bez Ane Ivanović, jer bismo tada bili znatno jači. Najverovatnije da ću biti na klupi, nisam sigurna da ću nastupiti. Trener i selektor Dejan
Vraneš je izuzetan prema nama, imamo sjajnu komunikaciju i saradnju. Smatram da imamo šansu da u ovom četvrtfinalu slavimo, tim pre jer za domaćina ne igra njihova najbolja teniserka Kim Klajsters. A sa ovako pozitivnom atmosferom to možemo – rekla je debitant Natalija Kostić.

aleksandra_krunic_za_sajt

- Zadovoljni smo uslovima s kojima su nas domaćini dočekali, njihovogostoprimstvo. Dobro se radi, i skoro da smo spremni za nastup, ali imamo još par dana da treniramo, da uigramo dublove i da se adaptiramo na podlogu. Ono što znam pouzdano, to je da će se sve igračice koje budu nastupile dati sve od sebe i da će, kako se kaže “ ostaviti srce na terenu”, a ko će na kraju biti radostan ostaje da se vidi. U Fed kupu je teško prognozirati. Takođe, očekujem težak meč, kao nikada do sada. Ono što je najvažnije, ponavljam, je da damo maksimum. I, naravno, idemo na pobedu – rekao je selektor Dejan Vraneš.