Podrška za najboljeg na svetu, podrška Novaku - 8. januar 2022. plato Skupštine Republike Srbije

Datum objave: 07.01.2022. // Kategorija: Domaća scena

Australijske vlasti i dalje, treći dan uzastopno naboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića drže u migrantskom hotelu u Melburnu. 

Devetorstuki šampion gren slem takmičenja u Australiji, naš i planetarni sportski as proživljava teške dane na petom kontinentu, gde su ga uprkos svim papirima i dozvolama koje su bile potrebne za ulazak i boravak u ovoj zemlji, u koju je otputovao da odigra Australian Open 2022. i brani trofej osvojen prošle godine, izložili neljudskoj torturi bez ikavih osnova. 

Novak je u Australiju otišao pošto je dobio medicinsko izuzeće za učešće na prvom grend slemu sezone. Od kako je u sredu sleteo na Melburnški aerodrom odveden je u izolaciju gde je bio do ranih jutarnjih sati, a potom je prebačen u hotelski karantin. Vlasti Australije su prvobitno najavili deportaciju Đokovića, ali je taj postupak zaustavljen do ponedeljka jer je prvi teniser sveta uložio žalbu na odbijanje vize.
 
Na Božić, 7. januara 2022. ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu održan je miting podrške našem sportskom heroju. Građani Srbije okupili su se ispred Skupštine Srbije i 6. januara na poziv Novakove porodice, kako bi pružili podršku. 
Skup podrške srpskoj sportskoj ikoni Novaku Đokoviću biće održan na istom mestu i 8. januara, takođe od 15 časova.