ŽREB: FED KUP, SVETSKA B GRUPA 2011.

Datum objave: 02.06.2010. // Kategorija: Vesti

 

 

Srbija protiv Kanade


Žrebanje za početak najvažnijeg ekipnog takmičenja u ženskom tenisu za 2011. godinu održano je danas (02.06.2010) u Muzeju Rolan Garosa (Pariz). U organizaciji Svetske Teniske Federacije (ITF) i prisustvo vodećih ljudi svetskog teniskog sporta birani su parovi za žensko takmičenje -za 48. Kup Federacija.

  

Selekcija Srbije u 2011. godini takmičiće se u Svetskoj grupi B. Voljom žreba u prvom kolu Svetske B grupe za 2011. godinu selekcija Srbije sastaće se sa reprezetnacijom Kanade u meču koji je zakazan za 5. i 6. februar 2011. Takođe voljom žreba domaćin ovog susreta biće reprezentacija Srbije.

  

Na žrebanju Srbija je bila postavljena za nosioca, kao i  Nemačka, Španija i Ukrajina.

  

-Zadovoljni smo žrebom. Igramo kod kuće, biramo podlogu i to je naša prednost. Kako će izgledati sastav naše selekcije, to će zavisiti od forme i zdravlja naših teniserki, a ista situacija će biti i kod naših protivnica. Kanađanke su nam dobro poznate, pre svih Aleksandra Vožnijak koja je prvi reket Kanade i 48. na svetu, zatim Stefani Duboa, Šaron Fičman... Do meča sa Kanadom ima još osam meseci, videćemo – rekao je selektor Fed kup selekcije Srbije Dejan Vraneš.