Srbija na korak do polufinala Dejvis kupa

Datum objave: 08.07.2011. // Kategorija: Vesti


vica_u_halmstadu

Prvi poen Srbiji je doneo Viktor Troicki savladavši Mihaela Rideršteda 6:3, 6:1, 6:7(6), 7:5 , dok je u drugom singl susretu prvog dana takmičenja naš Janko Tipsarević izborio i drugi poen kada je kod vođstva našeg asa 6:2, 1:0 meč predao Šveđanin Ervin Elesković zbog povrede kolena. Doktor Dejvis kup tima Srbije prof. Zdeslav Milinković – upravnik spinalnog centra Ortopedsko-hirurške bolnice “Banjica” je odmah ukazao pomoć švedskom igraču koji se sada oseća znatno bolje.

janko_intervju_  

U subotu je na programu dubl meč za koji su za Srbiju prijavljeni Nenad Zimonjić i Tipsarević, dok će Šveđane na terenu predstavljati Simon Aspelin i Robert Lindeštad, ali selektori imaju pravo promene igrača sat vremena do početka meča.

Srbiju u polufinalu čeka selekcija Argentine, koja je u četvrtfinalu salvadala reprezentaciju Kazahstana. Argentinici će gostovati Srbima, ukoliko naš tim savladala Švedsku.

VIKTOR TROICKI

” Zadovoljan sam pobedom. Draž Dejvis kupa je u tome što rang ne znači mnogo, pogotovo kada se igra u gostima tako da to što je  protivnik toliko slabije rangiran ne znači da možemo ući opušteno u meč. Zadovoljan sam igrom u prva dva seta, imao sam jedan mali pad u trećem koji me je i koštao seta. Moj protivnik je odlično odigrao na 4:4 u četvrtom, ali je uspeo sam da se kocentrišem i da odmah vratim brejk, a zatim privedem meč kraju. Atmosfera u Areni je bila sjajna,  kao da se igra u Srbiji, zahvaljuem se našim zemljacima na podršci i pozvam ih da dođu i sledeća dva dana da bodre reprezentaciju Srbije”.

JANKO TIPSAREVIĆ

”Očekivao sam pobedu, osećao se dobro i generalno sam zadovoljan svojom igrom u prvom setu. Veruje da bi sa tom igrom sigurno pobedio. Žao mi je što se Elesković povredio i želim mu brz oporavak. Srbija vodi 2:0, treba nam još jedan poen i nakon toga da se skoncentrišemo na Argentinu u Srbiji”.

BOGDAN OBRADOVIĆ – selektor Dejvis kup tima Srbije

”Očekivan rezultat. Viktor se malo mučio u trećem i četvrtom setu, ali to je Dejvis kup i tu igrači igraju za svoju zemlju, pa nekada pružaju i više nego što objektivno vrede. Janko je odigrao odlično prvi set i sigurno bi dobio meč i da nije došlo do povrede Eleskovića. Nadam se da povreda nije teže prirode i da će se Elesković brzo oporaviti. Što se tiče sutrašnjeg dana želeo bi da dubl donese treći poen.Večeras ću nakon razgovora sa igračima doneti i konačnu odluku ko će da igra dubl. Zahvaljuem se publici na podrćšci”.