TENISKI KARAVAN UTR PRO TENIS SERIJE STIGAO U NIŠ

Datum objave: 05.10.2021. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) od 4. do 10. oktobra igra se novi format međunarodnog teniskog turnira u muškoj seniorskoj kategoriji, a odmah u nedelji nakon ovog turnira i u ženskoj konkurenciji. Radi se o turnirima čiji je nagradni fond po 25.000$. Turniri su deo saradnje Teniskog saveza Srbije sa kompanijom UTR (Universal Tennis Rating). Prva dva turnira su održana početkom jula u Beogradu, a sada slede još dva u Nišu. Turniri se boduju za sve rang liste (ATP, VTA, ITF i Tennis Europe) pored nacionalne i UTR rang liste. UTR rang je posebno važan za tenisere i teniserke koji odluče da studiraju u Americi jer omogućava fakultetima da procene kvalitet igrača i ponude im stipendije za školovanje. 
 
"Zaista je veliko zadovoljstvo što je Teniska akademija Živković prepoznata kao jedan od dva kluba domaćina ovako značajnih turnira. UTR je startovao početkom godine i želi da kroz značajne novčane nagrade podrži tenis, ali i kroz tehnološko-logističku podršku tokom realizacije turnira. TAŽ i Niš se ovako upisuju na još jednu značajnu mapu teniskih događaja u svetu. Očekujemo učesnike iz različitih zemalja, ali i naš klub će imati svoje predstavnike" – istakao je Nikola Živković, predsednik Teniske akademije Živković.
 
Turnir se igra po grupnom sistemu, 5 grupa po 4 tenisera. Najbolji iz svake grupe će biti polufinalisti i ući u borbu za titulu i pobednički ček. Početak programa na turniru je predviđen za 10 sati i ulaz je slobodan.