Zimonjić: Nismo imali sreće

Datum objave: 07.03.2010. // Kategorija: Vesti

 

BEOGRAD, 6. marta 2010. (Beta) – Teniser "NIS Davis cup reprezentacije Srbije" Nenad Zimonjić ocenio je da je njegovoj ekipi u današnjem duelu dublova sa SAD nedostajalo sportske sreće za pobedu.

 

“Igrali smo protiv odličnih servera i izgubili nesrećno. Imali smo daleko više šansi, bili blizu osvajanja prvog i trećeg seta, ali je presudilo nekoliko poena. Njima čestitke, izborili su se sa pritiskom”, kazao je Zimonjić na konferenciji za novinare posle poraza od Boba Brajana i Džona Iznera od 1:3 (6:7, 7:5, 6:7, 3:6).

 

Zimonjić i Janko Tipsarević su u prvom setu imali ukupno pet brejk prilika, od kojih četiri uzastopne. U trećem su čak i osvojili poen pri set šansi, ali sudija meča to nije prihvatio, pošto je Zimonjić prethodno signalizirao aut kod Brajanovog servisa.

 

“Pogrešio sam, zvao aut i zaustavio igru, a lopta je bila u terenu. Odluka sudije je bila ispravna, iako za nas veliki peh”, rekao je Zimonjić i dodao da rezultat možda ne bi bio drugačiji ni da je igrao u tandemu sa stalnim partnerom Danijelom Nestorom.

 

“Nije lako adaptirati se na novog partnera, ali Janko je bio odličan danas. Vrlo je moguće da bi rezultat bio isti i da sam igrao sa Nestorom”, naveo je Zimonjić, koji je danas igrao 50. meč u dresu reprezentacije.

 

“Uvek je teško kada se izgubi, posebno kada se igra za reprezentaciju. Ako je nešto pozitivno to je što je Izner ponovo bio tri sata na terenu što mu svakako ne ide u prilog pred sutrašnji singl sa Novakom Đokovićem”, rekao je reprezentativac "NIS Davis cup tima Srbije" Zimonjić.

 

Đoković je prvog dana takmičenja savladao Sema Kverija i potom priznao da je imao fizičkih problema, ali je selektor Srbije Bogdan Obradović odbacio mogućnost da najbolji srpski igrač ne bude spreman.

 

“Dan je sasvim dovoljan za oporavak. Đoković će biti spreman za sutra, kao i Viktor Troicki”, rekao je Obradović.

 

Tipsarević je podsetio da je američki dubl odlično igrao u najbitnijim trenucima.

 

“I kada smo gubili nismo gubili zbog naših grešaka. Uvek su pogađali prvi servis na naše brejk šanse”, naveo je Tipsarević, koji je primetio i da Srbija, iako domaćin, nije imala podršku linijskih sudija.

 

“Nisu nam odmogli, ali nisu ni pomogli, iako je takva podrška domaćinima, barem kako sam ja slušao, uvek bila dobrodošla, posebno u Bobino vreme (vreme predsednika Teniskog saveza Srbije Slobodana Živojinovića)”, rekao je Tipsarević.
 

 Selektor SAD Patrik Mekinro istakao je da njegova ekipa sada ima šanse da preokrene rezultat u duelu sa Srbijom, iako je do pobede stigla oslabljena neigranjem Majka Brajana, brata blizanca Boba Brajana.

 

“Pozlilo mu je posle piletine sa karijem koju su mu doneli u sobu. Oko tri ujutrto bilo mu je muka, povraćao je, bio na infuziji. Izner ga je, ipak, odlično zamenio. Mnogo mi je značio njegov servis”, naglasio je Bob Brajan, koji je prvi put u karijeri nije igrao sa bratom u tandemu.


Izner je istakao da mu je drago što je iz drugog pokušaja stigao do pobede u Beogradu, posebno zato što će sledeći meč, možda i odlučujući u okršaju Srbije i SAD, igrati sa drugim teniserom sveta Novakom Đokovićem.

 

“Drago mi je što sam dan proveo na terenu, iako sam normalno malo umoran. Siguran sam, ipak, da ću se oporaviti do sutra, a ne znam baš da li ću i da pobedim. Đoković je drugi teniser sveta, ne ja”, kazao je Izner.