Bodinova želja je da u svetu belog sporta ostavi trag!

Datum objave: 30.04.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Bodin Žarković je momak koji svojom igrom, pristupom obavezama i treningu, kao i načinu nadmetanja u svojim mečevima, a tu se najpre podrazumeva njegova fanatična borbenost, ali i svojevrsno razmišljanje u toku mečeva, kao i potreba da se protivnik nadmudri, samo po sebi nameće izvesno strahopoštovanje kod protivnika. Ali, to strahopoštovanje ovaj mladi teniser, Beograđanin, stvara tim svojim karakternim osobinama koje ga vode trnovitim putem koji je izabrao. A izabrao je tenis, za njega najlepšu igru. Posvećen do maksimuma, istrajan u svojoj nameri da postane vrstan teniski profesionalac. Rođen je 01.06.2000. godine u Beogradu. Tenis trenira od sedme godine. Svoje prve teniske turnire počeo je da igra od 2009. godine i već tada pokazao je svoj raskošni talenat i potencijal kada je osvojio devet turnira u konkurenciji do 10 i dva do 12 godina. Iste godine proglašen je za najboljeg igrača do 10 godina. U početku Bodina je podučavao, sportski brinuo i usmeravao trener Duško Đuranović. U 2010. i 2011. godini, godini u kojoj je igrao toliko kvalitetno, zrelo i, za desetogodišnjaka izuzetno inteligentno, osvojio je veliki broj turnira u konkurenciji do 12 godina, masters u domaćem prvenstvu, Match Ball u Banjaluci, Trofej Beograda (Hopman Cup). Sezona 2012. bila je izuzetna za Žarkovića koji osvaja zimsko i letnje državno prventstvo do 12 godina, igrao polufinala zimskog i letnjeg pojedinačnog prvenstva Srbije do 14 godina, finale ekipnog prvenstva Srbije u konkurenciji do 16 godina sa TK Partizan i polufinale do 14. Bio je finalista Kupa Srbije do 14 godina, osvojio je tri međunarodna turnira u konkurenciji do 12 godina – Čačak, Prijedor i Ptuj. Odigrao je 28 mečeva na međunarodnoj sceni i ostvario 23 pobede. Ako se po onoj narodnoj “po jutru se dan poznaje” ova godina je izuzetno počela za Bodina Žarkovića.
-Osvojio sam ponovo državno prvenstvo. Posle uspeha u kategoriji do 12 godina pre četiri sezone sada sam ponovio uspeh, ali u kategoriji do 16 godina. Moram da naglasim da sam prvenstva do 14 i 16 godina “preskočio” jer sam se posvetio turnirima u organizaciji Tennis Europe. Prošle godine sam dobro trenirao, ali sam imao peh s povredama. Srećom, te povrede su prošlost I nadam se da ću ove sezone biti zdrav I da ću ispuniti plan. 
Osvajanje prvenstva Srbije u kategoriji do 16 godina za mladog Bodina je veliki podsrek. 
-Naravno da mi je osvajanje nove titule donelo i radost, ali i dodatnu dozu samopouzdanja. U planu mi je da igram na ITF turnirima i da uđem u Top 250. Sada boravim više u Italiji, u mestu Langnascu gde radim sa trenerom Denisom Flinom, a kada sam u Beogradu onda treniram u TK Crvena zvezda. 
Koliko Bodin radi kada je u Italiji?
-Prezadovoljan sam prijemom i odnosom svih u klubu rema meni. Radim šest dana u nedelji i to između tri i četiri sata tenisa i tri sada kondicionih priprema. Ono što posebno moram da istaknem je činjenica da su svi treneri u klubu posvećeni meni i zaista ništa bolje nisam mogao ni da zamislim, niti da poželim.

Bodin, van svake sumnje, ima odlične uslove da svoj talenat, energiju i snove pretvori u javu. Mada, i faktor sreće u životu svakog sportiste ima značajnu ulogu. Bodinova želja je da u svetu belog sporta ostavi trag, jak kao što je to i njegova ličnost i karakter.