Boris Butulija najbolji

Datum objave: 17.01.2013. // Kategorija: Vesti

 boris_butulija

Boris Butulija, sin proslavljenog rukometnog reprezentativca Igora Butulije, pobednik je zimskog dvoranskog prvenstva Srbije u kategoriji dečaka do 14 godina. On je u finalu bio bolji od Alekse Bućana iz TK Crvena zvezda – 6:3, 6:4.

Finalni duel doneo je veoma kvalitetan tenis u kome su oba rivala pružila svoj maksimum. Član TK Novak Boris Butulija je do polufinala bio veoma siguran, a onda je morao, za ulazak u finale, dati sve od sebe protiv Konstantina Kirovskog. Pobedio je rezultatom 7:5, 6:3. Njegov rival u finalu, Aleksa Bućan sve do finala je bio siguran. Protivnicima je davao najviše dva gema po setu, u polufinalu pobedio je Pavla Drobnjakovića 6:0, 6:2, ali se u finalu namerio na boljeg.

zajednicka_decaci_do_14_broj_2

    -Zadovoljan sam osvojenom titulom i, pre svega svojom igrom. Finalni duel je bio kvalitetan i neizvestan, bez obzira što to rezultat ne govori – rekao je novi prvak Srbije Butulija.

    - Plasmanom u finale ja sam, na neki način, ostvario svoj plan. Prošle godine sam igrao polufinale, sada finale. Nadam se da ću sledeće godine osvojiti titulu – poručuje Aleksa Bućan.