Doklestić i Šoškić šampioni!

Datum objave: 21.09.2012. // Kategorija: Vesti

ZAVRŠRENO 35. SVETSKO PRVENSTVO ZA NOVINARE U ITALIJANOSKOM GRADU MARINA DI MASSA

Doklestic_Soskic22

Veliki uspeh srpsko-crnogorskog miks dubla na upravo završenom svetskom šampionatu za novinare u tenisu, u italijanskom gradu Marina di Massa gde je učešće uzelo preko 150 takmičara iz 37 zemalja sveta.

Olivera Doklestić (Crna Gora) i Čedomir Šoškić (Srbija) su u finalu miks dubla ubedljivo bili bolji od slovenačke kombinacije Vipotnik – Renko (6:2, 6:2), ali su i na putu do finala bili ne zaustavljivi pobedivši moćni ruski dubl, zatim austrijski dubl (9:5), italijanski dubl (6:1, 6:2). Tako je Šoškić ponovio uspeh od pre dve godine kada je takođe osvojio ovu laskavu titulu, tada u paru sa Dorom Alavantić-Vučetić u Beogradu.

finalisti_miks_konkurencije_preko_50_22

Veliku pažnju izazvalo je odigravanje ovog finala o kome su svi učesnici bili sa prostora bivše Jugoslavije, a što je još interesantnije glavni sudija meča bio je Zdravko Cesar iz Hrvatske, jedan od pomoćnih sudija  Anicinov iz Makedonije, drugi iz Bosne Miletić.

SP_novinara_u_tenisu_Toskana_tim_Srbije_i_CG22

Drugi naš predstavnik Bratislav Janjić, iako je veoma dobro igrao u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji 55+ nije uspeo da se domogne titule. U finalu je izgubio od predstavnika Nemačke Mathess-a u dva seta (6:1, 6:3).

Srbiju su na ovom takmičenju još predstavljali: Nenad Marjanović (na utešnom turniru stigao do polufinala), Miodrag Maletić (u paru sa Bratislavom Janjićem stigao do polufinala dubla u kategoriji 50 +). Sa manje uspeha učestvovali su još Gradiša Katić i Zoran Predić.

Organizacija u Toskani, na obali mora, protekla je kako se samo poželeti može, a organizator je priuštio najboljim igračima avionski i helihopterski panoramski let što je bio poklon od Aerokluba Cinquale i Allianz Assiwnacioni.  Između ostalog svi učesnici su imali zajedničke posete najinteresantnijim turističkim destinacijama ovog dela Italije (Firenca, Piza, Siena...).

Odlazak na  Svetsko prvenstvo novinara u tenisu 2012. ekipi Srbije pomoglo je Udruženje novinara Srbije i kompanija Ford.

OKVIR

Najbolji novinari kod Bolitijerija

Za ovaj turnir u Masa di Marre, održanom u teniskom klubu Ronchi Mare, gde su sjajni domaćini bili Debora Carmassi i Laura Leonardi, organizator je obezbedio sjajne nagrade. Prvi put u istoriji ovog takmičenja obezbeđena je veoma vredna nagrada – dve nedelje besplatnog boravka i učešća u teniskoj klinici na Akademiji Nika Bolitijerija na Floridi. Ova nagrada je otišla u ruke šampionki u najmlađoj ženskoj kategoriji (singlu) i muškoj po istom principu. Za sve učesnike nagrade su obezbedile velike svetske kompanije Australian, Levissima, Lotto i Wilson.

OKVIR

Bivše YU republike zajedno

Doklestic_Cesar_Soskic222

Na zajedničkoj svečanoj večeri, održanoj posle proglašenja pobednika interesantno je napomenuti da su organizatori, jedan dugačak veliki sto predvideli da zajednički sede predstavnici Crne Gore, Hrvatske i Srbije što je propraćeno velikim aplauzom i brojnim fotografisanjem ove grupe koja je ostala duboko u noć u druženju i pesmi. Inače, vrlo često su se ovoj ekipi koja je svih dana turnira bila ne razdvojna, priključivali i predstavnici Slovenije i Makedonije, što je čak i domaća štampa propratila sa velikim simpatijama.