Doroteja sazrela – nije više nestrpljiva

Datum objave: 05.11.2013. // Kategorija: Vesti

Doroteja_titula_u_Egiptu

Doroteja Erić, devojka iz Gornjeg Milanovca koja će ovu 2013. godinu pamtiti samo po dobru. Sezonu je počela kao osamstota na WTA listi, a trenutno je na 230. mestu. Možda bi napredovala još da sebi nije dala odmor. Ne, nije se zasitila tenisa, već je u dogovoru sa svojim trenerom Romanom Savočkinom došla do spoznaje da je sezona bila naporna i da je njenom telu potreban odmor.

-Imala sam sreću da me ove godine mimoiđu povrede. Takmičarskom godinom sam veoma zadovoljna pa, kako narod kaže, ne želim da dozivam đavola. Radila sam naporno, davala na treninzima maksimum i došlo je do “zamora materijala”. Jednostavno, nisam želela da se igram sa zdravljem. Polako mi ističe odmor. Napunila sam baterije, jedva čekam da počnu one ozbiljne pripreme.

Doroteja je ulaskom među 250 najboljih igračica sveta stekla pravo da igra u kvalifikacijama za gren slem turnirima. Već na prvi naredne sezone, onaj u Australiji, ide da pokuša. Bez nekih većih ambicija, ali...

- Početkom januara idem u Australiju. Igraću kvalifikacije, ali se ne opterećujem nekim prevelikim ambicijama. Ali, to ne znači da svaku pruženu šansu neću iskoristiti maksimalno. Ipak, ovo će mi biti prvi gren slem turnir i sigurno je da će biti izvesne doze treme. No, biće to izuzetno dobra prilika da steknem iskustvo igranja na turnirima najvišeg ranga.

Doroteja je u seniorskoj konkurenciji igrala na turnirima čiji se nagradni fond kretao u rasponu od deset do 50.000 dolara.

- Ove godine sam osvojila jedan turnir od deset i jedan od 25.000 dolara (Egipat i Japan), a još na tri turnira od 25.000 dolara igrala sam finala. Prilično dobro. Mada, uvek može bolje. Ali, jedno sam naučila. Naime, kada god sam nešto planirala, izjalovilo se. Zato sada ne prognoziram, ne planiram, već, jednostavno, trudim se da pružam svoj maksimum. Naravno, nemojte me pogrešno razumeti, planiram, ali se trudim da me moje ambicije ne sputavaju. Idem korak po korak. Moram da kažem i to da se ne zadovoljavam malim. Želim u tenisu da postignem mnogo, a istovremeno da sa obe noge čvrsto stojim na zemlji. Ali, prvenstveno želim da budem zdrava. Onda mogu da treniram kako treba, a samim tim, i uspesi će doći. Dajući svoj maksimum na treninzima doći će i maksimalni uspesi. Koji i kakvi, to zavisi od mnogih faktora.

Doroteja Erić je devojka koja nikada nije zadovoljna postignutim. Uvek želi bolje, više, jače... I u svom naumu ne odstupa ni za korak. Ono što umisli po svaku cenu hoće da ostvari. Ambicije su uvek jednosmerne – ka vrhu.