Draginji profi prvenac u Libanu

Datum objave: 09.10.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada reprezentativka i državna šampionka Srbije, 17 - godišnja Draginja Vuković osvojila je profi prvenac na turniru iz fjučers serije koji je odigran za nagradni fond od 15.000 dolara u Libanu. 

Draginja je u borbi za singl trofej posle velike borbe savladala predstavnicu Rusije Anu Ureke 3:6, 6:3, 7:5 i tako došla do prve profi titule u karijeri. U dubl konkurenciji Vukovićeva se takmičila u paru sa Mađaricom Naomi Totkom. One su osvojile titulu vicešampiona, u finalu su izgubile od trećih nosilaca, ruskog para Kan - Zotova 0:6, 1:6. 

Draginja je trenutno na 911. mestu WTA liste, ali kada se upišu poeni iz Libana zabeležiće značajan skok. Ove nedelje ona će se takmičiti na turniru nagradnog fonda 25.000 evra koji se održava u Nigeriji. 

Draginja je presrećna osvajanjem turnira u Libanu. 
 
- Titula je rezultat mog rada. Trudim se da na treningu uvek dam svoj maksimum. Osvajanje ovog turnira za mene znači mnogo pre svega u motivacionom smislu. Radiću ubuduće još više i bolje kako bih što pre napredovala i na juniorskoj ali i na WTA listi - istakla je državna šampionka za 2017. u konkurenciji do 18 godina. 
 
Trener Strahinja Jovanović je prezadovoljan uspehom svoje pulenke. 
 
- Prezadovoljan sam rezultatom koji je Draginja ostvarila. Ovo je veliki uspeh za nju i ovo je samo početak njene profesionalne karijere. Draginja je igračica koja pokazuje napredak kako na svakom treningu tako i na meču. Ona jednostavno pomera granice i time će siguran sam sebi osigurati visoko mesto na svetskoj profesionalnoj rang listi. Naravno da iza svega stoji mukotrpan rad i odricanje, ali cilj i vera su pokretači nas svih u njenom timu - zaključio je Jovanović. 
 

Vukovićeva je trenutno i 50. juniorka sveta, a ove godine je igrala finale G1 ITF turnira u Asunsionu, polufinale G1 turnira u Velsu, kao i glavni turnir gren slem takmičenja u Njujorku.