Impresivna Jovana Jakšić

Datum objave: 03.04.2013. // Kategorija: Vesti

IMG-20130402-WA004

Mlada teniserka Srbije Jovana Jakšić nastavila je sa sjajnim partijama na WTA turniru u Montereju. Nakon briljantih partija koje je pružila u kvalifikacijama i prvi put u karijeri se plasirala u glavni turnir WTA takmičenja, Jovana je ostvarila još jednu pobedu. U prvom kolu glavnog takmičenja Jakšićeva je nakon velike borbe savladala predstavnicu Rusije Veru Duševinu 4:6, 7:6, 7:6. 

Izuzetan pocetak sezone. Koliko si zadovoljna? Kakve su ti ambicije za 2013. godinu?

"Od početka 2013. nanizala sam dosta dobrih rezultata, pobeda i veoma sam zadovoljna postignutim, a naročito ovim uspehom na WTA turniru u Montereju. Poslednji rezultati su mi mnogo doprineli samopouzdanju i daju mi snage da se trudim da nastavim da što bolje igram u nastavku sezone. Želja mi je da se plasiram među 150 najboljih na WTA listi do kraja ove godine i da igram kvalifikacije Gren slem takmičenja i to već ovoj sezoni" - kaže Jovana. 

Koji je turnir (meč) Jovani ove godine ostao u posebnom sećanju?
 
" Posle današnjeg meča sa Duševinom ne mogu da se setim ni jednog drugog, ovaj je za mene zaista poseban!

Na čemu još moras da radiš kako bi napredovala? Planovi u nastavku sezone (turniri)?


"Moram još mnogo da radim na svim elementima jer stvarno imam prostora za napredak u svemu. Sada to stvarno ne znam da kažem jer ovim turniriom se mnogo toga menja, ali ću naravno igrati turnire jačih kategorija - 25 ,50 hiljada.., a verovatno i još koji WTA - zaključila je Jakšićeva. 

U narednom kolu WTA turniru u Montereju Jovana će se sastati sa ruskinjom Marijom Kirilenko. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG-20130402-WA005

IMG-20130402-WA008