ITF PODRŽAVA ODLUKU MOK-A O REVIZIJI PRIPREMA ZA TOKIO 2020.

Datum objave: 23.03.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Kao odgovor na najavu Međunarodnog olimpijskog komiteta da će Izvršni odbor MOK- a pojačati scenario planiranja za Olimpijske igre Tokio 2020, Međunarodna teniska federacija je izdala sledeće saopštenje: 
 
"ITF podržava odluku MOK-a da razmotri pripreme za Olimpijske igre u Tokiju 2020. i pojača scenario planiranja u naredne četiri nedelje kako bi obezbedio sigurnost za sportiste i sve ostale koji su uključeni u Igre. Radujemo se saradnji sa MOK-om tokom ovog perioda, kako bismo pružili informacije koje se tiču teniskog takmičenja na OI.S obzirom da se globalna zdravstvena situacija u svetu neprestano menja na dnevnom nivou, uvereni smo da MOK i IO MOK rade sve što je neophodno kako bi bili sigurni da se nalaze u najboljoj mogućoj poziciji da donesu  pravu odluku u pravo vreme. U ovo vreme bez presedana, svima nam je dužnost da se ponašamo odgovorno. Zaštita zdravlja i bezbednosti, ne samo onih koji će putovati u Tokio ovog leta, već i naših sportista i globalne populacije u celini, mora biti prioritet. "
 
Predsednik ITF-a Dejvid Hagerti uputio je pismo svim zemljama članicama ITF-a u ponedeljak 23. marta 2020. kako bi izrazio ovaj stav i prosledio saopštenje MOK-a kojim se potvrđuje njihovo planiranje scenarija uz punu konsultaciju sa različitim interesnim grupama, zajedno sa pismom sportistima od strane predsednika MOK-a Tomasa Baha i izjavu Međunarodnog paraolimpijskog Komiteta u prilog saopštenju MOK-a i njegovom razmatranju za Paraolimpijske igre Tokio 2020. 
 
I MOK i IO MOK  jasno su istakli da su u toku ove revizije priprema i da ukidanje OI u Tokiju 2020. nije na dnevnom redu.