Jorovićeva, Kecmanović i Troicki u finalu kvalifikacija za gren slem u Melburnu

Datum objave: 10.01.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Na pragu glavnog žreba prvog gren slem takmičenja u sezoni 2019. Otvorenog prvenstva Australije nalaze se tri takmičara iz Srbije.
 
U konkurenciji žena finale kvalifikacija izborila je Fed kup reprezentativka Srbije Ivana Jorović koja je u prvom kolu kvalifikacija savladala kineskinju Han 6:2, 6:1, u drugom kolu bila je bolja od Amerikanke Muhamad 6:3, 4:6, 6:4. Za plasman u glavni žreb Jorovićeva će se boriti protiv Britanke Dart.
 
U muškoj konkurenciji završnicu finala kvalifikacija u Melburnu ostvarili su Miomir Kecmanović i Viktor Troicki. Nakon sjajnih partija na ATP turniru u Brizbejnu gde je prošao kvalifikacije i stigao do osmine finala ovog takmičenja, mladi teniski as Srbije Kecmanović je u kvalifikacijama za glavni žreb Australian Opena 2019. nastavio sa sjajnim partijama gde je u prvom kolu pobedio Italijana Kvincija 6:4, 3:6, 6:3, u drugom kolu bio je bolji od Francuza Žanvijea 6:4, 7:6(5), u finalu će odmeriti snage sa Brazilcem Tijagom.
 
Troicki se nakon duge takmičarske pauze koju je imao tokom 2018. usled povrede leđa, i koja je donela i pad na ATP listi, vraća na veliku scenu kojom je godinama harao i beležio sjajne rezultate. Odmah na startu kvalifikacija Viktor je imao okršaj sa takođe velikim teniskim asom iz francuske Nikolasom Mauom kojeg je savladao rezultatom 6:4, 6:2. U drugom kolu pod sjajnim servisima našeg asa pao je još jedan stari rival Čeh Rosol 7:6(3), 6:1. Poslednja prepreka Viktoru za ulazak u glavni žreb Melburna biće predstavnik Barbadosa King.
 
Za plasman u finale kvalifikacija borio se i Peđa Krstin koji je poražen u drugom kolu od Amerikanca Smičeka 3:6, 2:6.