Kecmanović u finalu Antalije

Datum objave: 27.05.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior planete i najbolji junior Srbije Miomir Kecmanović plasirao se u finale turnira iz fjučers serije koji se igra u Antaliji za nagradni fond od 15.000 dolara. 

Miomir je u polufinalu ovog takmičenja savladao Kanađanina Pavela Krainika 6:2, 6:4. U borbi za novi trofej naš mladi as i planetarna juniorska zvezda boriće se protiv Italijana Alesandra Petronea. 

Kecmanović je prvi junior sveta, a na ATP listi najboljih profesionalaca planete zauzima 461. mesto. U Antaliji će igrati treće finale singla u profi karijeri. Prvo finale igrao je 2016. u Americi, drugo je osvojio takođe u Americi, na redu je nova profi titula, sada na evropskom tlu. Nakon ovog takmičenja Miomira očekuje skok na ATP listi. 

Kecmanović će Srbiju predstavljati i na juniorskom gren slemu  u Parizu, popularnom Rolan Garosu  gde će biti postavljen za prvog nosioca. Naš mladi as je zvezda broj 1 ovogodišnjeg juniorskog Otvorenog prvenstva Francuske, a tokom ovog takmičenja od ITF-a će primiti i godišnju nagradu na gala svečanosti za najboljeg juniora sveta u 2016. godini.