Kod seniora prvi na drugog nosioca, Marina Lazić iznenadila

Datum objave: 29.11.2012. // Kategorija: Vesti

NIS dvoransko seniorsko prvenstvo Srbije u tenisu

POLUFINALE_01

U finalu seniora na prvenstvu Srbije u dvorani sastaće se prva dva nosioca, Ivan Bjelica i Nikola Ćirić, obojica iz TK Crvene zvezde. Ako se doda I činjenica da je polufinalista bio Miljan Zekić, takođe iz crveno – belog kluba, jasno je da je ovo prvenstvo, bar u muškoj konkurenciji prošlo u znaku tenisera s Karaburme. Jedini teniser koji se probio do polufinala, a da nije iz TK Crvena zvezda bio je mlađani Nikola Milojević, član TK Puma iz Kragujevca.

POLUFINALE_18

Kod seniorki Marina Lazić iz Smedereva, iako brani naslov, ipak je napravila veliko iznenađenje plasmanom u finale. Za protivnicu će imati prvog nosioca Doroteju Erić.

U prvom polufinalnom meču u seniorskoj konkurenciji sastali su se Ćirić i Milojević. Iznenađujuće brzo mladi Milojević je rešio set u svoju korist – 6:1, ali je u nastavku snažniji i iskusniji Ćirić preokrenuo rezultat i dobio sledeća dva seta za pobedu i prolaz u finale – 1:6, 6:4, 6:3.

POLUFINALE_11

“Nikola je odigrao taj prvi set izuzetno. Na svaki moj pokušaj imao je sjajan odgovor, posebno na moje servise koji nisu bili nimalo laki. Priznajem, iznenadio me je visokim nivoom igre. I u drugom setu je nastavio sjajno da igra, a prelomni trenutak tog seta, a kasnije se pokazalo i meča bio je sredinom tog drugog seta kada sam napravio brejk i stigao do izjednačenja. U trećem sam podigao igru, došlo je do izražaja moje iskustvo i snaga. Ipak je on mlad igrač, ali veoma dobro igra. Što se tiče finala, Bjelica i ja se veoma dobro poznajemo, dugo igramo zajedno i u finalu će, bukvalno, odlučiti par lopti” – kaže Nikola Ćirić.

U drugom polufinalu Ivan Bjelica se nije ni zagrejao kada je, kod rezultata 3:2 Zekić predao meč zbog povrede. Tako je Bjelica sačuvao snagu i odmoran čeka finale.

BJELICAKATIC07

- Ne volim da dobijam mečeve na ovaj način. U svakom slučaju i moja i forma mog klupskog druga Ćire je u uzlaznoj liniji pa to obećava dobar tenis u finalu – rekao je Bjelica.

Doroteja Erić, opravdala je renome i svoj rejting na WTA listi. Bez izgubljenog seta stigla je u finale. U polufinalu je bila bolja od Dunje Šunkić – 6:3, 6:3.

Marina Lazić je po ko zna koji put pokazala svoj vanserijski talenat. Iako je studije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu (četvrta godina) pretpostavila tenisu i trenira kada “ukrade” malo vremena od učenja, svojim dvoručnim bekhendom, ali i dvoručnim forhendom, očigledno se dobro snalazi i zbunjuje protivnice. U polufinalu žrtva je bila Novosađanka Dejana Radanović. Izgubila je Marina Lazić prvi set, ali se nije predavala. Igrala je nadahnuto, bila uporna, dala sve od sebe i preokrenula je rezultat – 4:6, 6: 4, 6:2.

POLUFINALE_21

- Srećna sam zbog pobede i plasmana u finale, ali mislim da je ovo kraj mojih mogućnosti. Rame me užasno boli. Pred meč sam morala da uzmem dva brufena. Kako će biti kada se sve ohladi. Bojim se da je preda mnom teška i besana noć. Ali, neću se predati. Izlazim sutra na teren, pa koliko mogu – poručila je Marina Lazić.