Marko Miladinović iz kvalifikacija do trona

Datum objave: 07.03.2014. // Kategorija: Vesti

IMG_1470-a

Trinaestogodišnji Marko Miladinović, član TK Reket iz Beograda, potvrdio je svoj talenat i ogroman teniski potencijal osvajanjem titule na turniru šesnaestogodišnjaka druge kategorije odigranom na TK Step in. Marko je u januaru osvojio naslov prvaka Srbije na Dvoranskom prvenstvu u kategoriji tenisera do 14 godina, a na ovom turniru je napravio pravi podvig. Naime, morao je prvo da odigra dva kola kvalifikacija, a onda je nanizao još pet pobeda u glavnom turniru. Dakle sedam mečeva, sedam trijumfa i to sve u samo pet dana.

Na svom pobedonosnom pohodu Marko je eliminisao drugog nosioca Đuru Opačića (TK Đukić) u dva seta, pa Luku Jankovića, koji je u turnir ušao kao LL, prepustivši mu samo četiri gema. Zatim je u četvrtfinalu savladao Aleksu Daskalovića iz TK Crvena zvezda u tri seta. A u polufinalu je Luki Tasiću “dao” samo gem.

Najuzbudljiviji i rezultatski najneizvesniji, baš kako i dolikuje turniru ovog ranga, bio je finalni duel u kome je Marko Miladinović, posle velike borbe savladao Aleksandra Jocića (TK Crvena zvezda) – 7:6(1), 7:5. Ova titula je tim vrednija ako se uzme u obzir da su njegovi protivnici bili i po tri godine stariji.