Miki Janković napada fjučerse

Datum objave: 08.11.2011. // Kategorija: Vesti

 

miki_jankovic 

Miki Janković teniser “Gemaksa” je jedan od onih mladih tenisera koji trenutno koriste blagodeti teniske akademije TS Srbije na Novom Beogradu. Veoma je prilježan na treninzima, svaki trenutak koristi da se što bolje pripremi. Za njega sezona još nije završena. Polovinom meseca odlazi na tri fjučersa u Tursku.
- Trenutno sam u Beogradu i koristim priliku da se spremam u ovoj hali na Novom Beogradu. TS Srbije je napravio sjajnu stvar što je krenuo sa ovim treninzima u “Impuls” hali, gde svi mladi teniseri iz Srbije imaju isti tretman i mogu da treniraju i pripremaju se preko zime. Ja sam još malo u Beogradu. Spremam se da otputujem u Nemačku, na jednu tenisku akademiju koja se nalazi u Ofenbahu. Tamo ću se pripremati dve nedelje, a onda idem u Tursku gde ću igrati tri vezana fjučers turnira.
Miki Janković se već oprobao na fjučersima koji su igrani ovog leta u Srbiji i zna vrlo dobro šta ga čeka u profesionalnoj konkurenciji.
- Ova tri turnira se igraju u Antaliji, poslednji je polovinom decembra, a onda sledi ponovo povratak u Beograd. Po povratku ću trenirati ponovo ovde u “Impuls” hali, ali i na terenima matičnog kluba “Gemaks”.
Nastupima na turnirima u Srbiji Miki je jako zadovoljan. Što bi se reklo “probio je led”, stekao neophodno iskustvo i oprobao se u seniorsjkoj konkurenciji.
- Prilično sam zadovoljan svojim letošnjim izletom u seniorskoj konkurenciji. Osvojio sam dvanaest poena za ATP listu, sasvim dovoljno za početak. Naravno, mnogo vrednije je iskustvo koje sam stekao. Video sam kakva je konkurencija, snaga protivnika. Mislim da ću već u Antaliji moći da budem uspešan. I odlučio sam da više ne nastupam u juniorskoj konkurenciji. Od sada ću igrati samo seniorske turnire. Videćemo i od rezultata koje ću postići na fjučersima, ali ja se nadam da ću biti uspešan.
Mladi teniser će kratko vreme, posle nastupa u Antaliji, biti u Beogradu, a za nastavak sezone spremaće se, ponovo, u Ofenbahu.
- Već u januaru ponovo odlazim u Ofenbah na akademiju i tamo ću raditi sve do prvih fjučersa. Uslovi su tamo izvanredni, radi se naporno, ali ja volim jači tempo rada, oštrije treninge, jer takvim načinom veoma brzo dignem formu – rekao nam je u pauzi između dva treninga Miki Janković.