Najbolja juniorka sveta - Ivana Jorović

Datum objave: 09.06.2014. // Kategorija: Vesti

Jorović: Sada sam fokusirana na Vimbldon i US Open

Ivana_Jorovic_prva_juniorka_sveta_konferencija_u_hotelu_Crowne_Plaza_Beograd13
BEOGRAD, 9. juna (Tanjug) - U hotelu Crowne Plaza u Beogradu u roganizaciji TSS održana je konfernecija za medije u čast najbolje juniorke Srbije, 17-godišnje Ivana Jorović koja je posle juniorske vicesšampionske titule na Rolan Garosu zauzela prvo mesto na svetskoj listi juniorki. Ivana je istakla da su joj sada prioritet Vimbldon i US Open.
"Glavni cilj nam je ove sezone osvajanje jednog gren slema i prvo mesto na listi.Ovaj drugi deo plana smo ostvarili, ostalo je još da pokušam da dođem do titule na Vimbldonu, ili US Openu". 

Ivana_Jorovic_prva_juniorka_sveta_konferencija_u_hotelu_Crowne_Plaza_Beograd2
Čačanka je u finalu Otvorenog prvenstva Francuske u subotu izgubila od Ruskinje Darije Kasatkine sa 2:1 u setovima.
Ipak, borbenošću i visokim nivoom teniskog znanja potvrdila je da se nastavlja niz srpskih teniskih bisera.
"Pamtiću finale Rolan Garosa pre svega zbog velike podrške publike. Očekujem da i na Vimbldonu bude tako", rekla je Jorović, koja je do sada već osvojila četiri profi titule - jedan fjučers sa 15 i tri sa 16 godina.
Srpska teniserka je naglasila da su joj najveći uzori Novak Đoković, Jelena Janković i Ana Ivanović.
"Kao dete sam volela da gledam Moniku Seleš i Ameli Morezmo, a sada su mi uzori Novak, Jelena i Ana. Kod njih mi se najviše dopada činjenica da se nikada ne predaju. Upravo to je ono čemu i ja težim", rekla je Jorović.
Jorovićeva, inače odlična učenica Trgovačke škole u Čačku, koja je pre tri godine osvojila titulu prvaka sveta u ekipnoj konkurenciji, u septembru u potpunosti prelazi u seniorsku konkurenciju i započinje uspon na WTA listi.
Predsednik UO Teniskog saveza Srbije (TSS) Toplica Spasojević istakao je da je Jorovićeva "novi budući šampion srpskog tenisa".

Ivana_Jorovic_prva_juniorka_sveta_konferencija_u_hotelu_Crowne_Plaza_Beograd
"Primer Jorovićeve pokazuje da je oslanjanje na mlade snage dalo rezultate i da je to jedini ispravni put kojim treba ići u srpskom tenisu", rekao je Spasojević.
On je dodao da Jorovićeva očigledno izrasta u ozbiljnog šampiona, ali da ona najviše pleni skromnošću kojom samo može da bude "uzor mladim generacijama".
Počasni član UO TSS Radmilo Armenulić duhovito je ocenio - pošto je tokom konferencije za štampu sa stola slučajno pao tanjir koji je srpska teniserka dobila na Rolan Garosu, da je "i ovo signal da Ivana sada stremi višim ciljevima i da joj očigledno, više nije dovoljno samo drugo mesto".

Ivana_Jorovic_prva_juniorka_sveta_konferencija_u_hotelu_Crowne_Plaza_Beograd7
Trener najbolje juniorke sveta Marko Đoković je otkrio da je glavno oružje mlade teniserke eksplozivnost i brzina i da je preostalo da se još radi na njenoj mentalnoj snazi.
"Ivani su svi udarci dobri, ona može da igra raznovrsno, i da koristi razne rotacije prilikom servisa", rekao je Đoković i otkrio da je Ivanin deda, njen glavni mentor na početku karijere, u stvari, bio i njegov prvi trener.