Nastup Novaka Đokovića pokazuje veličinu No 1

Datum objave: 05.07.2011. // Kategorija: Vesti

 

Inače, u Halmstadu su timovi domaćina Švedske i Srbije održale nezavisne pres konferencije. I dok su se domaći poslenici “sedme sile” bavili pitanjima vezanim za otkazivanje najboljeg švedskog tenisera Robina Soderlinga, koji je svojim izostankom znatno oslabio šanse švedske reprezentacije da može iznenaditi vlasnike “salatare”, ukoliko su neke šanse i postojale, ali kao prvorazredno iznenađenje čak i da nastupa Soderling, kao i stanjem u kome se našao tenis domaćina. Savezni kapiten Švedske reprezentacije, Tomas Enkvist, svojevremeno finalista Vimbldona u konkurenciji dublova, pohvalio je odnos Novaka Đokovića, koji je, iako umoran i, na neki način, psihički u velikoj meri ispražnjen, ipak došao da igra i pomogne reprezentaciji u odbrani Dejvisovog trofeja.

- Impresionira ozbiljnost i odnos srpskih tenisera prema obavezama u reprezentaciji, posebno Novaka Đokovića. Ta želja da igra, samo nedelju dana posle najvećeg rezultata u karijeri je zadivljujuća –
rekao je Tomas Enkvist.- Što se tiče naših šansi u predstojećem meču nezahvalno je prognozirati, jer u sportu je sve moguće. Srbija je, nesumnjivo, favorit, ali će igrati pod pritiskom,jer mora pobediti sa 5:0 (?!)

Na konferenciji za medije srpske selekcije prisustvovali su selektor Bogdan Obradović, Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac. Domaći novinari najviše pitanja postavili su selektoru Obradoviću i Viktoru Troickom. Na pitanje novinara šta mu je značila pobeda nad Francuzom Mikaelom Ljodrom u decembarskom finalu DC Viktor je odgovorio.

“To je jedan od najznačajnijih dana u mojoj karijeri i trijumf Srbije i osvajanje Dejvisovog pehara imao je izuzetno veliki značaj u zemlji. Srbija je velika sportska nacija, a tenis je, zahvaljujući uspesima tenisera i teniserki postao sport broj jedan u Srbiji” - rekao je Troicki.

3s

Selektor Bogdan Obradović je na pitanje švedskih novinara da prokomentariše odsustvo Robina Soderlinga odgovorio.

“ Ne bavimo se problemima protivničke reprezentacije jer je to njihova interna stvar. Fokusirani smo na naš tim, pripremamo se kao i za svaki drugi meč, bez obzira s kim igramo, a treninzi idu prema unapred utvrđenom planu. Očekujemo pobedu, a veoma je važno da su svi zdravi i željni nastupa u ovom susretu. Posebno bih pohvalio uslove u kojima će se igrati ovaj dvomeč” - rekao je selektor Obradović.

Današnji trening srpskih tenisera počeo je u opuštenoj atmosferi, a igrao se mali fudbal. Ekipa „mlađi“ u kojoj su igrali Janko, Viktor, španer srpskog tima Glin Roberts i ataše srpskog tima Darko Gagić pobedila je ekipu „stariji“ koju je predvodio selektor Obradović, a pored njega igrali su član srpskog stručnog štaba Jovan Lilić, kondicioni trener Vlada Kaplarević i fiziotarapeut Miloš Jelisavčić.
Rezultat tesan – 2:1. Pobedonosni poen doneo je Gagić.
 

Posle toga reketa su se prihvatili drugovi iz pobedničke ekipe malog fudbala, Janko i Viktor. Popodnevni trening otvorili su Zimonjić i Bozoljac, a onda su ponovo na teren izašli Viktor i Janko.


Jača klupa od tima

davis_cup_tim_svedske_s 


Bez prvog igrača reprezentacije Švedske, Robina Soderlinga, skoro da bi opasniji protivnik našim teniserima bila klupa domaćina. Naime, pored selektora Tomasa Enkvista,trener je Markus Larson, a Andreas Vinčiguera je član stručnog štaba. Enkvist je imao u karijeri 19 titula, bio 4. na ATP listi, a igrao je finale Australian opena u singlu i izgubio od Kafeljnikova.

Markus Larsen je imao sedam titula u singlu, a 1994. godine na Gren slem kupu u Minhenu savladao je Pita Samprasa u finalu. Takođe, igrao i finale Rolan Garosa. Osvojio je Dejvis kup.
Bio je 10 u singlu i a u dublu 26. Vinčigueri je najbolji plasman na ATP listi bi 34. pozicija. Impresivno!