Nikolina se vratila na Oranž Boulu

Datum objave: 22.12.2012. // Kategorija: Vesti

JOVIC_NIKOLINA-U14_03

Nikolina Jović, mlada Banjalučanka, jedna od najperspektivnijih mladih igračica Srbije, imala je peh da se početkom sezone 2012. povredi. A ova godina je bila ona od koje je Nikolina očekivala mnogo. Prethodna sezona je bila, izvesno, najuspešnija u karijeri. Nastupala je s velikim uspehom na pojedinačnim prvenstvima, a velike igre i rezultate beležila je u dresu s grbom Srbije.

-Povreda me je doista omela. Svi moji planovi, želje, ambicije za nastupajuću sezonu 2012. pali su u vodu. Period lečenja, pa rehabilitacije, poptrajao je tako da sam izgubila deo prolećnih turnira, a onda, kada je povreda zalečena, trebalo je vremena da se vratim u formu.

Ipak, Nikolina se, zahvaljujući upornom radu i talentu vratila na put uspeha. Nastupi i pobede na turnirima vratile su joj samopouzdanje. Postala je sigurnija i rezultati su stigli.

- Igrala sam finale u kategoriji do 16 godina u Novom Sadu, zatim je sledilo finale ITF u Mostaru, pa trijumf na letnjem prvenstvu Srbije na terenima TK Partizan, i polufinalu ITF u Nikšiću do 18 godina. Dobro sam igrala i u Milanu na turniru druge kategorije do 16 godina (četvrtfinale).

Nikolina je nastupila s velikim uspehom za reprezentaciju Srbije u Češkoj. Naša reprezentacija nije zabeležila uspehe kao prošle godine, ali je mlada Banjalučanka dobila sve svoje mečeve. Uz to, nastupajući za TK Partizan okitila se titulom ekipnog prvaka (do 16 godina). Uspon forme je bio očigledan što je Nikolina potvrdila u nastavku sezone.

- Osvojila sam titulu u Kranju na ITF turniru četvrte kategorije, a zatim sam učestvovala na ITF turnirima druge kategorije u Pančevu i Novom Sadu. U Pančevu sam izgubila u prvom kolu singla, dok sam u dublu igrala polufinale, a u Novom Sadu sam prošla kvalifikacije, ali sam u prvom kolu glavnog turnira izgubila od trećeg nosioca.

Na žalost, Nikolina je ponovo imala peh, koji je skupo koštao.

- Na treningu sam povredila zglob na nozi i to baš u najnezgodnijerm trenutku, pred kvalifikacioni NIKE turnir za odlazak u SAD. Uspela sam da saniram povredu i koliko toliko spremim za Orange Bowl na kome sam odigrala četvrtfinale. Nadam se da sledeće sezone povrede zaobići – rekla je Jovićeva.

Ova devojčica, puna elana i optimizma, očekuje mnogo od sledeće 2013. godine. Sigurna je u jedno, radiće više i bolje, a želja je da rezultat tog truda budu novi trofeji u već bogatoj kolekciji.