Održana pre-draw konferencija Češke Davis cup reprezentacije u O2 Areni – Prag

Datum objave: 04.04.2012. // Kategorija: Vesti
MEČ DAVIS KUPA ČETVRTFINALA SVETSKE GRUPE ZA 2012. GODINU: ČEŠKA – SRBIJA (O2 ARENA,  PRAG 06 – 08. APRILA 2012)
02_ARENA-PRAGUE_01

Ostalo je još dva dana do četvrtfinalnog susreta Davis cup Svetske grupe za 2012. godinu  od 06. do 08. Aprila za plasman u polufinale boriti selekcije Češke i Srbije (O2 Arena, Prag). Oba tima nastavili su sa trenizima, a danas je održana i pre-draw konferencija reprezentacije domaćina
.
Selektor Davis cup selekcije Češke Jaroslav Navratil optimista je i veruje u pobedu njegove selekcije.

„Tim je spreman, Arena je spremna. Tražili smo da se doda šljake na teren, što je već urađeno, tako da je i trene mnogo bolji nego prva dva dana treninga. Najvažnija stvar za nas trenutno je da se Štepanek oporavi od džet lega, jer je kao što svi znamo kasno je stigao iz Majamija gde je odigrao sjajno i osvojio trofej u dublu“.
Sedmi igrač sveta i prvi reket Čeha Tomas Berdih očekuje veliku podršku sa tribina od vernih navijača ali i brojne porodice i prijatelja.

„Očekujem zaista veliku podršku, prepunu Arenu. Dobio sam od Saveza 40 karata, kupio sam još 35 za familiju i prijatelje, jedva čekam da počne meč. Daćemo maksimum i očekujemo pobedu, ovo nije egizibicija, već meč u kome se daje sve od sebe za pobedu svoje zemlje, pobedu koju poklanjaš svom narodu. Što se samih uslova za igru tiče, zadovoljni smo terenom i Arenom. Za razliku od šljakastih terena koji se nalaze napolju, uvek je  dvoranska šljaka vlažnija“ – rekao je Berdih.
Radek  Štepanek je sa Masters turnira u Majamiju stigao okićen trofejom u dublu.

„Oporavljam se od džet lega i osećam se sve bolje i bolje. Srećan sam zbog titule u Majamiju, ali najveću sreću meni donose pobede u Davis cupu, jer Davis cup je u mom srcu i nastup za moju zemlju, toi se ničim ne može meriti. Očekujem prepunu Arenu i pobedu" – istakao je Štepanek.