ODRŽANA PRE-DRAW KONFERENCIJA NIS DEJVIS KUP REPREZENTACIJE SRBIJE U BOJSIJU

Datum objave: 02.04.2013. // Kategorija: Vesti
predraw_konferencija_nis_daivs_cup_reprezentacije_Srbije
Reprezentacija Srbije priprema se u Bojsiju za četvrtfinalni duel Dejvis kupa sa Sjedinjenim Američkim Državama.
Mečevi će se igrati od 5. do 7. aprila, a u našem timu svi su optimisti da mogu do plasmana u naredno kolo.

Srbija je 2010. godine bila pobednik Dejvis kupa, što je Novak Đoković ocenio kao najlepši trenutak karijere i nešto što bi voleo da ponovi.
"Srbija je osvojila Dejvis kup 2010. godine i to je jedno od najlepših trenutaka u mojoj karijeri. Osvojio sam Vimbldon, došao do prvog mesta na ATP listi, ali ništa ne može da se meri sa pobedama koje donosiš svojoj zemlji. Pokušaćemo da oživimo uspomene, koje smo imali u finalu protiv Francuske", rekao je Đoković na pre-draw konferenciji NIS Dejvis kup reprezentacije Srbije za medije uoči duela u petak.
On je dodao da zna kakvi ga uslovi očekuju u Bojsiju i da je maksimalno motivisan da reprezentaciji donese pobedu.

"SAD su najuspešnija zemlja u Dejvis kupu, imaju dugu tradiciju u tenisu i dosta dobrih igrača. Kveri i Izner su lideri tima, a tu su i braća Brajan, najbolji dubl na svatu ikada. Veoma su jaki, izabrali su uslove i nadmorsku visinu za koje misle da može da im pomogne. Igrali smo u ovakvim uslovima, znamo šta nas očekuje. Maksimalno smo motivisani da igramo i našoj zemlji donesemo pobedu", istakao je prvi teniser sveta.

predraw_konferencija_nis_davis_cup_reprezentacije_Srbije3
"Uživamo u svemu i zabavljamo se kao i uvek kada se okupimo zbog reprezentacije. Novakov povratak je vrlo bitan jer je on najznačajniji sportista u istoriji naše zemlje i uradio je mnogo za Srbiju. Što se mene tiče, ukoliko bude potrebno, igraću sva tri dana jer se osećam sveže i spremno, ali konačnu odluku o tome ko će se pridružiti Nenadu Zimonjiću u dublu donećemo u zavisnosti od rezultata prvog dana
- samouveren je VIktor Troicki drugi adut Srbije u četvrtfinalnom meču.
predraw_konferencija_nis_davis_cup_reprezentacije_Srbije12
Najbolji dubl igrač naše reprezentacije Nenad Zimonjić veruje da Srbija sa iskustvom koje ima, može da ponovi uspeh iz 2010. godine.
"Verujem da sa Novakom, koji je najbolji teniser na svetu, i iskustvom koje imamo, možemo da ponovimo taj uspeh. Uostalom, zato smo ovde. Imamo dobar tim i verujem da možemo da igramo sa svima, bez obzira na protivnika i domaći ili gostujući teren", rekao je Zimonjić.
"Moramo da iskoristimo period kada Srbija ima mnogo uspešnih tenisera. Ko zna kada ćemo ponovo imati ovakvu generaciju, možda nikada", dodao je najiskusniji teniser NIS Dejvis kup reprezentacije.
Zimonjić je napomenuo da očekuje teške duele, posebno u subotu kada će na megdan izaći najboljem svetskom dublu, braći Majku i Bobu Brajanu.
"Braća Brajan ne prave previše grešaka, dobro pokrivaju teren, odlično se međusobno pomažu prilikom serviranja, igraju zajedno od rođenja i zato su najbolji. Oni su definitivno favoriti, ali ulazimo u meč sa verom da možemo da pobedimo. Mislim da imamo dobar tim, bez ozbira s kim ću nastupiti", objasnio je Zimonjić.
Žreb ovog četvrtfinalnog duela održaće se u četvrtak u 20 sati po srpskom vremenu, a srpski teniseri nadaju se podršci sunarodnika koji žive u Čikagu i okolini.
Serbian_team_with_Archimandrite_Nektarios
Naš nacionalni tim je imao i susret sa arhimandritom Nektariosom, sveštenikom Grčke pravoslavne crkve,
koji je poznat kao veliki prijatelj srpskog naroda i koji je u više navrata pomagao srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.
Novak_na_stadionu2
Novak_na_stadionu3
Novak Đoković, u društvu članova stručnog štaba, posetio je obližnji 'Bronko' stadion, kapaciteta 80.000 gledalaca, a koji se izdvaja i po činjenici da je jedini sa plavom travom u SAD.