Olga srušila drugu na svetu, Amerikanku Kenin

Datum objave: 09.12.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolja juniorka Srbije, 14-godišnja Olga Danilović izbacila u prvom kolu čuvenog Oranž Boula u Americi, ITF turnira u konkurenciji do 18 godina, drugu juniorku sveta!!!

Olga je u prvom kolu Oranž Boula snage odmerila sa Amerikankom Sofiom Kenin, koja je bila postavljena za prvog nosioca i koja je branila titulu od prošle godine osvojenu na ovom takmičenju. Tri godine starija, američka zvezda u usponu koja zauzima i 631. mesto na WTA listi  srušena je od mladog srpskog brilijanta Olge Danilović nakon tri seta 6:0, 5:7, 7:5.

Olga će u drugom kolu Oranž Boula snage odmeriti sa 65. na svetu juniorkom, Čehinjom Monikom Kilnarovom. Danilovićeva je trenutno 119. na ITF listi, u 2015. odigrala četiri finala ITF turnira (konkurencija do 18 godina), osvojila tri trofeja (Novi Sad, Barselona, Almere), finale igrala u Lošinju. U 2014. je osvojila ITF prvenac u Skoplju.

Sjajnom serijom rezultata i pobeda Olga je zabeležila skok na ITF listi najboljih juniorki sveta za 650 mesta za samo mesec i po dana. Trenutno je 119. na svetu juniorka i najbolja srpkinja u juniorskoj konkurenciji koja okuplja najbolje takmičare na svetu do 18 godina, a Olga je do ovog uspeha stigla sa svojih 14. 

Danilovićeva je u ovoj sezoni igrala i finale čuvenog Tarba u Francuskoj (nezvaničnog prvenstva sveta u konkurenciji do 14), osvojila državno prvenstvo u konkurenciji do 14, osvojila Tennis Europe turnir u Pančevu (do 16), odigrala i prvi profi turnir (Prokuplje, fjučers), zatim nanizala zlatni niz na ITF sceni.