OLGA DANILOVIĆ URUČILA PEHARE NAJBOLJIM TAKMIČARIMA TENISKOG SAVEZA BEOGRADA ZA 2017. GODINU

Datum objave: 09.12.2017. // Kategorija: Domaća scena
Teniski savez Beograda danas je svečano proglasio najbolje takmičare u sezoni 2017, a pehare i priznanja laureatima podelila je najbolja juniorka Srbije, 7. juniorka sveta i 324. na WTA listi, dvostruka gren slem šampionka u 2017 (dubl – Vimbldon i US Open) 16 – godišnja Olga Danilović.
 
Nagrade TSB je podelio najboljim učesnicima sa Masters turnira (prva tri mesta) do 12, 14, 16 i 18 godina, prvima sa rang liste 12, 14, 16 i 18 godina, kao i priznanja zasluženim teniskim radnicima koji su doprineli boljitku tenisa u Beogradu.
 
Teniski savez Beograda je skup beogradskih klubova nastao 1978. godine. Osnovni ciljevi TSB-a su:
 
- popularizacija tenisa na teritoriji Beograda
 
- omasovljenje teniskog sporta
 
- organizacija domaćih i međunarodnih turnira
 
U 2017. godini u TSB je registrovano 60 klubova sa 783 takmičara. Teniski savez Beograda organizuje godišnje 180 turnira u svim konkurencijama i uzrastima.
 
Laureati TSB za 2017. godinu su:
 
Masters konkurencija do 12 godina devojčice
1.Milić Teodora, White Star
2. Stojanovski Lara, Banjica
3. Đurđević Sanja, Haron
 
Masters konkurencija do 12 godina dečaci
1. Virijević Lazar, Reket
2. Nikolić Marko, Winner
3. Komnenić Andrej, Gazela
 
Masters konkurencija do 14 godina devojčice
1. Petrović Dorotea, Haron
2. Šepa Iva, Winner
3. Kovačević Anamarija, Fair Play
 
Masters konkurencija do 14 godina dečaci
1. Lasica Mihajlo, Dril
2. Radoman Bojan, Dril
3. Vojinović Vanja, Spin
 
Masters konkurencija do 16 godina devojčice
1. Milenković Dejana, Crvena Zvezda
2. Vukčević Anđela, Tipsarević
3. Nikolić Tijana, Trim
 
Masters konkurencija do 16 godina dečaci
1. Marković Luka, Crvena Zvezda
2. Kurćubić Đorđe, Step In
3. Balj Aleksandar, Dril
 
Masters konkurencija do 18 godina devojčice
1. Platiša Ana, Spin
2. Todorović Anđela, Set Net
3. Ogrizović Ana, Nec
 
Masters konkurencija do 18 godina dečaci
 
Marković Luka, Crvena Zvezda
Pavlović Marko, Banjica
Drobnjaković Mihajlo, Crvena Zvezda
 
 
Prvi sa rang lista TSB za 2017. godinu.
 
Konkurencija do 12 godina
Miščević Maja, White Star
Ćertić Petar, Haron
 
Konkurencija do 14 godina
Šepa Iva, Winner
Vojinović Vanja, Spin
 
Konkurencija do 16 godina
Milenković Dejana, Crvena Zvezda
Ljubojević Aleksandar, Victoria
 
Konkurencija do 18 godina
Todorović Anđela, Set Net
Pavlović Marko, Banjica
 
Specijalne plakete TSB je uručio najboljim juniorima Beograda na međunarodnoj sceni 2017:
 
Miomir Kecmanović: od ITF-a proglašen najboljim juniorom sveta, na prvom mestu ITF rang liste proveo 10 meseci bez prekida, na profi sceni u 2017. osvojio četiri trofeja, od toga i čelendžer 75.000 dolara u kineskom Sužou, trenutno na 207. mestu ATP liste
 
Olga Danilović: Najbolja juniorka Beograda na međunarodnoj sceni 2017. je Olga Danilović - dvostruka gren slem šampionka u dublu 2017 - Vimbldon i US Open, sedma juniorka sveta, u 2017. osvojila profi trofej nagradnog fonda 15.000 dolara, igrala dva finala 25.000 dolara, trenutno je 324. na WTA listi
 
Dobitnik specijalne plakete TSB u 2017. je i čovek koji spaja vekove - Ivko Plećević. Najstariji živi Dejvis kup igrač Srbije. Teniska legenda, živa enciklopedija našeg tenisa. Pravo uživanje je slušati ga dok evocira uspomene na prve korake srpskog tenisa posle Drugog svetskog rata. Tačno na polovini prošlog veka Ivko je krenuo u avanturu, koja traje već sedmu deceniju. Izuzetan čovek, sportista, rečju – ljudina. Dres reprezentacije u Dejvis kupu prvi put obukao je daleke 1952. kada su u sastavu selekcije Jugoslavije, pored njega, bili Josip Palada i Vladimir Petrović. Iste godine u Beogradu je u okviru Evropske zone Davis cupa našoj reprezentaciji gostovala selekcija Velike Britanije, Ivko je tada odigrao egzibiciju sa njihovim prvim reketom Rogerom Beckerom i zabeležio pobedu.
 
Specijalnu plaketu TSB dodelio je jednom od najuspešnijih i najharizmatičnijih sportista 20. veka, Slobodanu Bobi Živojinoviću (sada počasni predsednik Teniskog saveza Srbije). Obeležio je “osamdesete” godine prošlog veka i ispisao najblistavije stranice u istoriji tenisa u Jugoslaviji. Član je “Kuće slavnih” i dobitnik je nagrade Davis Cup Award of Excellence – za sve što je učinio za svetski i srpski tenis, kako kao igrač, tako i kao prvi čovek Teniskog saveza Srbije. Nagradu je Živojinoviću u Beogradu uručio 2010. tadašnji predsednik ITF-a Riči Biti i rekao: “Živojinović je bio u srcu svog naroda kao heroj Dejvis kup mečeva mnogo godina. I dalje je veliki ambasador tenisa kao predsednik Teniskog saveza Srbije. Zadovoljstvo nam je da prepoznamo njegov doprinos na terenu i van njega i sa razlogom je dobitnik ove prestižne nagrade”!